Waterkeringpad,

Waterkeringpad
afstand: 36 km

Het Waterkeringpad is een wandelroute tussen Amsterdam Centraal Station en Huizen en bestaat uit acht trajecten. De route volgt de waterkering langs de voormalige Zuiderzee (nu het IJmeer en het Gooimeer). Een unieke ervaring, wandelen over de dijk!

Het Waterkeringpad is een 36 kilometer lange wandelroute. De route is verdeeld over acht trajecten en is in beide richtingen te lopen. De route is duidelijk voorzien van bordjes en bij het begin van elk traject staat een informatiepaneel met routekaart. Mocht u even niet weten hoe een route verdergaat: de vuistregel tijdens het wandelen is; blijf langs het water lopen!

Op de route ervaart u het belang van veilige dijken. En geniet u van de natuur om u heen met bijzondere historische en indrukwekkende objecten die met de waterkering te maken hebben.

De route is gemarkeerd, van de etappes zijn beschrijvingen, kaarten en een GPS-track beschikbaar.

Lees meer over WaterkeringpadReacties
Hannie
17-10-2010
Vandaag van Zeeburg naar Muiderberg gelopen (17 km) Voor ons betekent dat gewoon de deur uitlopen en de wandeling begint al gelijk. Mooie route die heel consequent de waterkering volgt. Prima bestickerd (in twee richtingen), uitgebreid bebord met informatie en als je wilt kun je zelfs hier en daar een verhaaltje van de dijkgraaf via je mobiele telefoon horen (niet gedaan). Eerst over de Diemerzeedijk met zicht op IJburg, langs de Vijfhoek (veel buizerden!) en dan een 'strandwandeling' over het mulle zand van het fietspad-in-aanleg tussen de Maxis en Muiden. (project Natuurboulevard). Eind van het jaar zou dat klaar moeten zijn. Hopelijk komt er naast het fietspad ook weer een begaanbaar wandelpad. Kopje thee in Muiden naast de sluis met de drukte van alle grote en kleine boten. Langs het Muiderslot met zicht daarop van alle kanten. Dan langs het IJsselmeer verder naar Muiderberg met zicht op Almere. Hekjes over (met opstapjes), koetjes en schapen op de dijk, zwanen in het water en een lage zon. In Muiderberg de bus naar het station. Fijne wandeling en prima PR voor het Waterschap.

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info