Asperen - Lopen langs linies

Fort Asperen, Linge en Geofort

Asperen - Lopen langs linies
 • Bron:

  Lopen langs linies

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Asperen

 • Startadres:

  Fort Asperen
  Langendijk 60
  4151 BR Acquoy

 • Coördinaten:

  51°52’38” N   5°7’14” E

Fort Asperen en Fort bij de Nieuwe Steeg liggen tegenover elkaar aan de Linge. De wandeling tussen deze forten gaat over de oude waaiersluizen en via de grasdijk langs de rivier. Fort bij de Nieuwe Steeg, tegenwoordig het Geofort, is van indrukwekkende proporties, ga er beslist een kijkje nemen! Over rustige weggetjes loop je daarna richting de Nieuwe Zuiderlingedijk. Aan de dijk zie je een reeks batterijen, groepsschuilplaatsen en een inundatiesluis. De zompige graspaden onderlangs de dijk zijn verrassend mooi. Je loopt hier door ruig terrein, waar goede wandelschoenen en een lange broek op zijn plaats zijn. Maar met wat geluk zie je er wel zeldzame vogels als de blauwborst, de snor en de bruine kiekendief. Aan het eind van dit tochtje heb je misschien nog tijd over voor kunst in het fort of een drankje in de taveerne.

Reacties op wandelingen

Asperen - Lopen langs linies

Matthijs Mons, 22-07-2020

Inderdaad is het korte gedeelte langs de provinciale weg wat lastig begaanbaar, ook door veel onkruid op de route. Wij moesten op 15 juli 2020 bij de grote wegwijzer de dijk naar de provinciale weg op klauteren, omdat het pad compleet was overwoekerd door onkruid dat ongeveer een meter hoog stond, waarvan merendeels brandnetels. Daarna was het weer prima wandelen. Eén aanwijzing m.b.t. openbaar vervoer: lijn 73 rijdt hier al ruim anderhalf jaar niet meer. De enige manier om vanuit Leerdam in Asperen te komen is met de buurtbus, maar die rijdt nu niet vanwege de corona-uitbraak. Dus alleen de OV-fiets lijkt over te blijven...

Asperen - Lopen langs linies

Cor Daalder, 06-01-2020

In de Betuwe is het altijd lastig mooie (onverharde!) paden te vinden. De maker is er in dit geval prima in geslaagd: de route is afwisselend genoeg, ook met een paar lange lappen tussen de populieren! Of de wandeling even plezierig is als het zonnetje niet schijnt is wel de vraag. En spijtig genoeg zitten er momenteel een paar stukken bij-in de tekst na sub 3 'voor drukke weg rechtsaf' die meer aan ''wadlopen' doen denken dan aan 'wat lopen'. Dus wacht eerst een mooie dag na een droge periode af alvorens je deze korte, voor ons door de modder toch inspannende, route besluit te lopen!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen langs linies

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen langs linies

Horeca

Eethuis De Kazerne

Voorstraat 89

4147 CB Asperen

GeoFort 3D café

Nieuwe Steeg 74

4171 KG Herwijnen

Taveerne Kunstfort Asperen

Langendijk 60

4151 BR Acquoy

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info