Bergwandeling De Lutte

Tankenberg

Bergwandeling De Lutte
 • Bron:

  De mooiste bergwandelingen

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  De Lutte

 • Startadres:

  bushalte RK Kerk, De Lutte
  t.h.v. Plechelmusstraat 8
  7587 AM De Lutte

 • Coördinaten:

  52°18’55” N   6°59’12” E

DE WANDELING De Lutte is 's zomers een echt toeristendorp, waar het vóór of na de wandeling goed toeven is op een van de terrassen. Vanaf het kerkplein loop je via kerkenpaden het dorp uit. Smalle voetpaadjes slingeren door weilanden en akkers. Brede bospaden en bomenlanen brengen je over oude landgoederen met rododendronstruiken, houtwallen en pittoreske beekdalletjes. Dit is het land van fietsers en wandelaars. De aanloop naar de Tankenberg is relaxed. Op de top en bij de Koepel heb je mooie uitzichten over Salland en richting Duitsland. Afwisseling, rust en hoogteverschillen staan borg voor een bijzondere wandeltocht.

Reacties op wandelingen

Het was even zoeken

Gerrit-Jan, 13-04-2019

De omgeving van de Lutte is een heerlijk wandelgebied met onnederlandse bergen :-) en mooie uitzichten. Helaas moesten we hier en daar flink zoeken omdat rp s weg waren (r65 en R31 bijvoorbeeld) in punt 6 is het grindpad niet meer , kom je wel om in het centrum maar het is waarschijnlijk geplaveid. De wandeling verdient een revisie door deze dingen. De cappuccino bij Plexat was heerlijk tegen een prima prijs. (en normaal zet ik de wandeling in Viewranger maar deze keer natuurlijk niet. Ach we kennen dat gebied zo goed. jajajajjajaj

Charmant en verrassend!

Arlette Boog, 21-07-2018

Vanuit het plaatsje De Lutte start ik deze wandeling. Voldoende parkeergelegenheid bij de kerk en er is keus genoeg voor horeca in het gezellige centrum. Ik ga direct op pad en loop over charmante binnenweggetjes en voetpaadjes. De altijd zo groene velden zijn vanwege de extreme droogte van dit jaar jammergenoeg geel verkleurd maar ondanks dat blijft Twente zo mooi. Ik loop de tocht geheel via de digitale route op mijn telefoon en geen enkele keer vergis ik me. Dat is prima te doen. Met regelmaat kom ik de bordjes van het wandelnetwerk Twente tegen. Het is een mooie streek om te lopen! Sinds lange tijd is vandaag een beetje regen in deze regio voorspeld en wellicht daardoor is het uiterst stil. Onderweg een enkele fietser en wandelaar. Ik ga even op de bank bij 'De Preekstoel' zitten en geniet van het uitzicht over de velden. Bij boerderij Erve Middelkamp (even net van de route af) ben ik verrast over de mogelijkheid om voor een euro een kop koffie te kopen en een sanitaire stop te doen. Dat regelt Natuurmonumenten wel heel goed. Ik raak in gesprek met de lokale opzichter en geniet van mijn koffie en een zelf meegenomen broodje in een schraal zonnetje. Ik ben de enige gast. Even verder weer zo'n fenomenaal uitzicht tot aan Duitsland bij de theekoepel Egheria op de Tankenberg. Grappig, want ik heb er maar weinig van gemerkt dat ik aan het klimmen was. Ik slinger nog door weilanden en loop over bospaden voordat ik in het dorp op een terras aan een welverdiend wit biertje ga zitten. Echt een leuke en verrassende - niet al te lange - tocht!

In maart gelopen

Erwin Derksen, 05-04-2016

Mooie prachtige route. Mooi afwisselend landschap en door de kale bomen mooi uitzicht. Leuke hoogte verschillen en fijn lopen.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info