Bergwandeling De Lutte

Tankenberg

Bergwandeling De Lutte
 • Bron:

  De mooiste bergwandelingen

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  De Lutte

 • Startadres:

  bushalte RK Kerk, De Lutte
  t.h.v. Plechelmusstraat 8
  7587 AM De Lutte

 • Coördinaten:

  52°18’55” N   6°59’12” E

DE WANDELING

De Lutte is 's zomers een echt toeristendorp, waar het vóór of na de wandeling goed toeven is op een van de terrassen. Vanaf het kerkplein loop je via kerkenpaden het dorp uit. Smalle voetpaadjes slingeren door weilanden en akkers. Brede bospaden en bomenlanen brengen je over oude landgoederen met rododendronstruiken, houtwallen en pittoreske beekdalletjes. Dit is het land van fietsers en wandelaars. De aanloop naar de Tankenberg is relaxed. Op de top en bij de Koepel heb je mooie uitzichten over Salland en richting Duitsland. Afwisseling, rust en hoogteverschillen staan borg voor een bijzondere wandeltocht.

Reacties op wandelingen

R-nummers

Rutger Burgers, 23-04-2019

Dank voor jullie reacties. Ondertussen heeft een vrijwilliger de route voor ons nagelopen. De tekst op Wandelzoekpagina wordt binnenkort aangepast en de nieuwe tekst wordt in de herdruk van het boekje meegenomen.

Zoeken naar de R nrs.

Rita Troost, 23-04-2019

Het is even zoeken, af en toe een R nr. verdwenen vooral bij het gedeelte van de beschrijving bij punt 3 van de wandeling. De R nrs. zijn vervangen door een S nr. Bij de Brandsweg heb je dan nog wel houvast aan het straatnaambordje. Verder een mooie wandeling waarvan de rest van de beschrijving nog wel voldoet.

Het was even zoeken

Gerrit-Jan, 13-04-2019

De omgeving van de Lutte is een heerlijk wandelgebied met onnederlandse bergen :-) en mooie uitzichten. Helaas moesten we hier en daar flink zoeken omdat rp s weg waren (r65 en R31 bijvoorbeeld) in punt 6 is het grindpad niet meer , kom je wel om in het centrum maar het is waarschijnlijk geplaveid. De wandeling verdient een revisie door deze dingen. De cappuccino bij Plexat was heerlijk tegen een prima prijs. (en normaal zet ik de wandeling in Viewranger maar deze keer natuurlijk niet. Ach we kennen dat gebied zo goed. jajajajjajaj

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info