Bergwandeling Eerde

Archemerberg

Bergwandeling Eerde
 • Bron:

  De mooiste bergwandelingen

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Eerde

 • Startadres:

  kasteel Eerde
  Kasteellaan 2
  7731 PJ Eerde

 • Coördinaten:

  52°29’12” N   6°27’14” E

DE WANDELING
Deze halfdaagse ronde vanaf Eerde over de Archemerberg gaat via goed begaanbare zandwegen en paden. Het aandeel asfalt is zeer beperkt. Vanaf Kasteel Eerde loop je eerst een stukje langs de Regge. De afgelopen jaren zijn er op veel plekken langs deze rivier natuurvriendelijke oevers aangelegd. De nabije omgeving van het riviertje is nu nóg mooier. Voorbij Nieuwebrug begint de beklimming van de Archemerberg. Alle routes leiden naar de top. De afdaling is majestueus: je wandelt ruim een kilometer via een zandpad op de hei, met zicht op de Twentse bergen in het oosten. Na het buurtschap Archem kom je in de hooilanden van de Regge. Een aantrekkelijk paadje door bos en boerenland brengt je terug naar Landgoed Eerde.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Michiel de Boer, 19-05-2020

Ik heb de wandeling met als startpunt kasteel Eerde gedaan op 17 mei. De wandeling zelf en de omgeving vond ik mooi en afwisselend. En De heuvel Archemerberg geef zeker een goed uitzicht op de omgeving. Het liep niet storm op de top maar mensen weten deze heuvel goed te vinden vanaf alle kanten. Ik heb voor en na de wandeling ook rondgefietst in de omgeving. Helemaal goed en een leuke dag.

Bergwandeling Eerde

A. Mulder, 15-11-2019

Vandaag deze wandeling gelopen.Met Prachtige hersftkleuren en zeer afwisselend.de beschrijving was prima,maar in het landschap was wat veranderd.bij punt 3 vierde regel bospad: vrijwel alle bomen zijn gekapt.dus geen bos meer over.wel nog steeds groen en rode route.bij punt 7 vond ik het niet duidelijk dat met de parkeerplaats,die van het begin van de wandeling bedoeld was.als je de aanwijzingen van de wit-rode en wit- blauwemarkereing dan volgt is de beschrijving eigelijk niet nodig.het pad door het weiland met de overstapjes was op sommigeplaatsen bijna niet te doen,omdat het heeeeel erg modderig was.maar verder: prima wandeling

Geweldige wandeling

Yvonne van Kouwen, 18-04-2017

Op tweede Paasdag deze schitterende wandeling gelopen onder een prachtige wolkenhemel met veel blauw ertussen en overwegend zon. Wat is het voorjaar toch mooi! Een bijzondere, gevarieerde wandeling met een spectaculair uitzicht vanaf de Archemerberg. Beschrijving klopt helemaal, kortom: een aanrader!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
De mooiste bergwandelingen van Nederland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
De mooiste bergwandelingen van Nederland

Horeca

Boscafé Lemeler Esch

Lemelerweg 16

8148 PC Lemele

Restaurant De Nieuwe Brug

Lemelerweg 13

7731 PR Ommen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info