Bijzondere bergwandeling Spaarnwoude

Duin- en Kruidberg, Beeckestijn, recreatiegebied

Bijzondere bergwandeling Spaarnwoude
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Santpoort-Noord

 • Startadres:

  station Santpoort Noord
  Santpoortsedreef 1
  2071 TP Santpoort-Noord

 • Coördinaten:

  52°26’1” N   4°37’58” E

Afwisselende wandeling met veel groen, om te beginnen langs de rand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, door Duin- en Kruidberg naar Driehuis. Voorts door landgoed Beeckestijn en langs de rand van Velsen-Zuid naar recreatiegebied Spaarnwoude. Daar voert de route onder meer langs de ijsbaan, over twee uitzichtheuvels van 25 respectievelijk 30 m hoog op de voormalige vuilstort en langs een informatieboerderij. Tot slot langs de Westbroekplas en de rand van Velserbroek en door het centrum van Santpoort Noord en het Burgemeester Rijkenspark terug naar het station.

Reacties op wandelingen

Aardige wandeling

Ben Bakker, 06-03-2021

Leuk om in de buurt eens gedaan te hebben. Niet de mooiste wandeling en ik betwijfel of tegen het einde de route nog wel klopt, moest compleet de andere kant op om weer bij Santpoort Noord uit te komen, maar misschien iets over het hoofd gezien.

Niet voor de echte wandelaar

Eric Claasen, 04-08-2020

Alweer zo'n echte, saaie, NL wandeling. Het begint wel goed maar aan de recreatiegebieden is bijna geen eer te behalen. De beheerder van Spaarnwoude heeft er een aardig recreatiepark, maar zonder enige natuurwaarde, van gemaakt. Als ze dat meteen goed hadden aangepakt hadden we nu, 50 jaar later, echt prachtige bossen kunnen hebben. Voor de recreant is werkelijk aan alles gedacht, helaas zijn ze de wandelaar gewoon vergeten, geen enkel echt wandelpad gezien. Je ziet er dan ook geen wandelaars. De omschrijving vonden we soms wat lastig te volgen (links en dan twee maal rechts terwijl rechtsaf duidelijk genoeg is), ik denk dat het beter is de beschrijving kort en bondig te houden. De extra informatie kan met referenties aan het einde beter tot zijn recht komen. Het zou fijn zijn te vermelden dat misschien een kwart echte wandelpaden zijn, de rest is wegen, fietspaden en ruiterpaden (waar lopen erg onplezierig is). De lengte viel wat tegen, wij kwamen aan net iets meer dan 18 kilometer (inclusief hier en daar wat omlopen).

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hoeve Duin en Kruidberg

Duin en Kruidbergerweg 91

2071 LG Santpoort Noord

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info