De Helvoirtse Heide Route

Hart van Brabant

Versiedatum: 04-02-2023

www.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.com
16 KM
Start:

café De Rustende Jager, Helvoirt

Details

Deze rondwandeling voert ons door het oostelijk deel van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Het is een rustig en minder bezocht bosrijk gebied met enkele verborgen kleine stuifzandgebieden. Aan de zuidrand ligt het natuurontwikkelingsgebied Hengstven, waar ontgonnen landbouwgebied wordt teruggebracht tot een halfnatuurlijk open landschap met vennen, grazige vegetatie en opgaande begroeiing van ruigten, struweel en een enkel bosje. Aan de westzijde van het buurtschap Distelberg vinden we de oorspronkelijke Helvoirtse Heide, een deels open landbouwgebied dat zich uitstrekt tot aan het Afwateringskanaal van 's Hertogenbosch naar Drongelen.

Vanaf de start bij de Rustende Jager gaat de route door het nieuwe natuurontwikkelingsgebied Hengstven naar het bosgebied rondom het voormalige Landgoed De Guldenberg met vrij toegang op wegen en paden. Vervolgens wandelen we naar het buurtschap Distelberg om dan langs het meest oostelijke duingebiedje van de Loonse en Drunense Duinen richting de Helvoirtse Heide te gaan. Door het bosrijke gebied van de Zwarte Berg en de Hooge Heide met nog een tweetal stuifzandgebieden keert de wandelroute terug naar het vertrekpunt. Op dit laatste traject door het stuifzand kunnen de groengele markeringen van het wandelroutenetwerk of het gebruik van de GPS oriëntatie en steun bieden.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info