De Horsten

Willem-Alexander (1967)

De Horsten
 • Bron:

  Vorstelijk wandelen

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Wassenaar

 • Startadres:

  landgoed De Horsten
  Papeweg 36
  2245 AG Wassenaar

 • Coördinaten:

  52°8’8” N   4°24’45” E

Op landgoed De Horsten kun je heerlijk wandelen over slingerende paden, langs sierlijke vijvers en knoestige oude bomen. De Horsten bestaat uit drie landgoederen: Raaphorst, Ter Horst en Eikenhorst. Al sinds 1845 worden ze als een koninklijke eenheid beschouwd. In dat jaar voegde prins Frederik, broer van koning Willem II, Eikenhorst namelijk aan zijn bezit toe.

Sla het klimmetje naar de top van de Seringenberg niet over. In het voorjaar kleurt de twintig meter hoge heuvel paars van de bloemen. En de seringengeur is overweldigend. Geen wonder dat koningin Wilhelmina er inspiratie opdeed voor haar schilderijen.

Wie naar De Horsten komt voor Villa Eikenhorst - woonverblijf van koning Willem-Alexander en koningin Maxima - komt bedrogen uit. Meer dan een hoog hek met camera's en een oprijlaan zie je niet. Maar wie weet, loop je de koninklijke familie wel tegen het lijf bij het theepaviljoen, het vroegere jachthuis van prins Frederik. De Oranjes worden hier weleens gesignaleerd...

Reacties op wandelingen

Leuke afwisselende wandeling

Eric Claasen, 15-10-2020

Al vele malen over de A44 gereden maar nog nooit gekeken wat er aan weerszijden te zien is. Dat viel niet tegen en was gewoon afwisselend, leuk en zeker de moeite waard. Grappig wel om al die grote gebouwen nu eens van dichtbij te kunnen bewonderen. De natuurbeleving was wat we er van verwachtten; mooie parken met vele echt oude bomen. Ook nog wat tiendkade achtige paden: gewoon helemaal leuk. Die keien hebben we ook niet gezien; de instructies (en zeker de track) waren duidelijk genoeg.

Heerlijke wandeling

Mirjam van Dijk, 02-06-2020

Weer een mooie afwisselende route met een duidelijke beschrijving. Ik kon alleen bij punt 10 de 2 grote keien en het bankje niet vinden. Er stond wel een grote boom midden op de splitsing en een prullenbak. Verder klopte de route nog prima.

Mooi

Arco Vogel, 21-07-2019

Mooie en afwisselende wandeling we hebben erg genoten van dit pracht stukje natuur.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Vorstelijk wandelen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Vorstelijk wandelen

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info