De Waalsprong

Rivierwandeling

De Waalsprong
 • Bron:

  Vinexwandelingen

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Nijmegen

 • Startadres:

  station Nijmegen Lent
  Griftdijk Noord 42
  6663 AC Lent

 • Coördinaten:

  51°51’45” N   5°51’43” E

Een beetje vreemd is het natuurlijk wel om een vinexwijk de naam Waalsprong te geven. Alsof je naar een nieuw huis springt waar je nooit echt zult landen. Deze wandeling begint daarom met de 'landing' op station Lent. Na een korte kennismaking met het dorp lopen we via een oude straat met lintbebouwing naar de vinexwijk. Hier treffen we verschillende woonmilieus, zo typerend voor vinexwijken, waarna we de rivier opzoeken waar de wijk zijn naam aan ontleent. Hier maken we kennis met de 'nevengeul' en het op een eiland gelegen gehucht Veur Lent. Daarna terug richting station Lent via de Hof van Holland, een gebied dat nog in ontwikkeling is. Deze vinexwijk is nog lang niet af.

Reacties op wandelingen

Afsluiting Zaligestraat

Jaap Stoeller, 10-10-2020

Zie ook reactie van Clara Dubber. Omdat er een nieuwe woonwijk wordt gebouwd en het dus nog wel enige tijd duurt voor de Zaligestraat weer open is, lijkt het me raadzaam de routebeschrijving en de GPS-track aan te passen.

Kunstwerk geplaatst en afsluiting Zaligestraat

Clara Dubber, 18-07-2020

Gisteren op 17 juli 2020 de wandeling gelopen. Mooie wandeling met name het stuk langs de Waal en over het nieuwe eiland Veur Lent. Enkele opmerkingen: - op het eiland Veur Lent is een kunstwerk geplaatst. Een enorm vergroot Romeins masker. Je loopt er vanzelf langs. - Bij fort Beneden Lent moet je de Zaligestraat uitlopen. Maar die is halverwege grondig afgesloten met hekken. Daar kan je niet langs. Omlopen via de dijk, en direct na het spoor linksaf de Parallelweg op. Die uitlopen, aan het eind via een graspad, tot het station Nijmegen Lent. Zie: wandelfiets.wordpress.com/2020/07/18/vinexwandeling-waalsprong/

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
De mooiste vinexwandelingen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
De mooiste vinexwandelingen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info