Den Bockenreyder Route

Hart van Brabant

Den Bockenreyder Route
 • Bron:

  Charles Aerssens

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Esbeek

 • Startadres:

  herberg In Den Bockenreyder
  Dunsedjk 3
  5085 ND Esbeek

 • Coördinaten:

  51°25’58” N   5°9’40” E

Deze rondwandeling verloopt door Landgoed 'De Utrecht', een 2500 hectare groot landgoed gelegen in de Brabantse Kempen ten zuiden van het dorpje Esbeek. Het landgoed dankt zijn naam aan de oorspronkelijke Levensverzekeringsmaatschappij De Utrecht, die vanaf 1898 de uitgestrekte heidevelden in dit gebied op grote schaal is gaan ontginnen en heeft omgezet in bos en landbouwgrond. Toch is het dal van de Reusel, dat door het landgoed meandert, nog beschermd natuurgebied gebleven.
We vertrekken vanaf de parkeerplaats bij Herberg 'In den Bockenreyder' en wandelen eerst door het dal van de Reusel en het bosgebied De Hertgang. Dan gaat de route door bosgebied Goorbosschen zuidwaarts langs het Groot Goorven en de Flaestoren. Om de Grote en Kleine Flaes heen komen we via de Dunse Dijk en Beerse Dijk voorbij het buurtschap Mispeleind naar Lage Mierde. Vanuit Lage Mierde leidt de route ons door het zuidwestelijk deel van Landgoed 'De Utrecht' over de Wellenseindsche Heide voorbij aan het Panneven dwars door het uitgestrekte natuurgebied. Over het Slingerpad door het Slingerbosch keren we na de oversteek van de N269 terug naar Herberg 'In den Bockenreyder' aan de Dunse Dijk. '
Ben je afhankelijk van openbaar vervoer, dan kun je de route ook starten vanaf de bushalte in Lage Mierde. Dit is halverwege de route!

Reacties op wandelingen

Boswandeling

Jos de Ridder, 04-12-2019

Mooie boswandeling. Op een frisse doordeweekse winterdag is het doodstil. Beschrijving is goed, maar de tekst in het gidsje 'Wandelen in het hart van Brabant'is op enkele punten net iets sterker. Vreemd dat die niet op deze site staat.

Den Bockenreyder Route

Charles Aerssens, 03-08-2018

Foutje Bedankt! Inderdaad Den Bockenreyder Route.

Type foutje?

Ad Kooij, 03-08-2018

Is mogelijk de benaming van deze wandeling niet helemaal juist omdat de startplaats bij den Bockenreyder is? Ik denk zomaar dat er een r vergeten is, een beetje pietluttig dat geef ik toe want voor de rest haal ik veel aspiratie voor mijn wandelingen uit de site. Vr. gr. Ad Kooij

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in het hart van Brabant

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in het hart van Brabant

Horeca

Herberg In Den Bockenreyder

Dunsedjk 3

5085 ND Esbeek

Restaurant Hof Cleyn Mierde

Dorpsplein 20

5094 GJ Lage Mierde

Café Dorpzicht

Dorpsplein 2

5094 GJ Lage Mierde

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info