Graaf van Buren

Van Tiel naar Beesd

Bloesem langs de Lingedijk 2Tiggelgaten Buren Kasteel SoelenZoelenLandgoed SoelenHooibeemdBuren, VoorstraatHoge MaatsteegBloesem langs de Lingedijk 1MariŽnwaerdt, Den OeststeegMariŽnwaerdt, PrinkelMariŽnwaerdt, MachinedreefDe Hooghe SluisMolen De Vlinder
35 KM
Start:

station Tiel

Details

Reacties

Geef reactie

Mooi in bloesemtijd!

Frank van der Meer, 18-04-2019

Deze stokoude tweedaagse NS-wandeling is al vele jaren uit de collectie van de NS. Maar in fruitbloesemtijd is hij nog steeds zeer de moeite waard. Je wandelt over het aangename landgoed Soelen, mét kasteel. En door het heerlijke oranjestadje Buren, dat de sfeer van vroeger tijden ademt. Aanrader! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/graafburen1

Mooie herfstwandeling

Antoon, 04-10-2010

op 22 en 24 september 2010 deze wandeling gelopen. Erg mooi om alle fruitbomen in bloei te zien en de vele paddestoelen in het bos. Heb de aanwijzingen hieronder gevolgd echter na Tiggelen bij het buiten sportbedrijf liep ik vast bij een afgezet weiland. Ben hier terug naar de verharde weg gelopen en heb deze vervolgd volgens de route.

Algemeen

Bart van der Schagt, 29-04-2009

Een hele mooie wandeling, vooral in het voorjaar als de fruitbomen in bloei staan. Tiel uit wandelen is lastig. volgens de tekst moet je Tiel uit door een tunneltje onder een weg door. Dat is nu een trap omhoog. Boven aangekomen, rechtsaf het fietspad op. Over de snelweg en Betuwe spoorlijn, verderop naar links richting Zoelen. Na de Tiggelgaten van Buren loopt de route over een buitensportbedrijf. Hier goed de gewijzigde markeringen (aangebracht door de eigenaar) volgen! Deze 2 daagse wandeling is ook heel goed te maken in 2 aparte dagen, dus Tiel - Geldermalsen en Geldermalsen - Beesd. Op de 2e dag kom je bijna aan het einde langs een Landgoedwinkel. Hou je van biologische streekeigen producten, dan hier zeker een bezoek aan brengen.

graaf van buren

gerda martijn, 11-05-2008

Fantastische wandeling,nog zeer goed te doen.
Toch een paar puntjes
Aan het begin, 1e alinea. Deze straat ....onder een snelweg gaat.
De situatie nu is
-Aan het eind vd weg trap op,snelweg over, rechtdoor Groenedijk tot kruising.
Linksaf,vanaf hier is het LAW markering.
Na stad Buren pagina 4,4e alinea.
-De asfaltweg steekt u over......Op het weiland hierna zit nu een jeugdkamp,waarvan de beheerder een verbodsbord heeft opgehangen,bij...op de hoek van het weiland gaat u linksaf.
Deze wandeling is zelfs als 1 daagse bij station Geldermalsen te beeindigen.
-Voor de spoorwegovergang linksaf,viaduct over..station geldermalsen

verandering wegdek laatste routedeel

R. Bischoff, 11-05-2008

Er staat in de bijna laatste alinea "Vanaf hier volgt u weer een deel het Lingepad. Na een groene schuur gaat u op een splitsing rechtsaf een onverharde weg op." Deze weg is inmiddels bestraat met klinkers.

station beesd

Paul Ket, 02-10-2005

Er staat weer een bankje bij station Beesd.

Tweede dag

Paul Ket, 02-10-2005

De tweede dag van deze wandeling is verrassend mooi. Vooral de omweg over Heerlijkheid Mari√ęnwaerdt is bijzonder, mooi en afwisselend.
Aan het begin een aantal B&B's. Dat de appels in stalletjes langs de weg verkocht worden (geld svp in het bakje), geeft de sfeer van de streek weer.
Dat de Heerlijkheid de wandelplek is voor de omgeving komt op een zondagmiddag duidelijk naar voren.
De Notendreef doet in de herfst zijn naam eer aan. Het was er druk met notenrapers!
Het laatste stukje, de Biersteeg en de Stationsstraat waren op zondag druk met auto's.
Op 10min lopen van station Beest is er een restaurant van Mari√ęnwaerdt.

eerste dag

Paul Ket, 26-09-2005

De eerste dag van deze wandeling is ook in het begin van de herfst erg mooi.
Aanpassingen: je gaat niet meer met een tunneltje de A15 onderdoor, maar met een groot viaduct de A15 en de Betuwelijn over.
In het stadje Buren kom je ook markeringen van het Maarten van Rossumpad tegen. De route dus volgen en niet blind de markeringen volgen.
Wanneer je Buren uitloopt sla je voor de begraafplaats rechts en dan een dijkje af door de bosjes heen. Dit kan na regen behoorlijk glad zijn. Je kan ook linksaf bruggetje over en dan op de weg rechts. Dan kom je ook bij het klaphek van de recreatieplas bij Buren.
Bij de Burense plas is het draaihek vervangen door een klaphek. Door het hek gaan en dan heb je rechts een dijkje. Volg dit dijkje tot aan de afrastering en je bent weer op de route.
Het pad Hoge Maatsteeg was behoorlijk stukgelopen door paarden en na regen bijzonder modderig & glad. Wel een mooi stuk.
Volgens m'n GPS is de route meer dan 21km, maar rond de 24km. Een afsteker zit bij Kasteel Zoelen.
Foto's en een GPS track vind je op:
http://home.tiscali.nl/paulket/lijn_tiel_geldermalsen.htm

Rustgevende wandeling in mooie natuur

Joost en Frank, 13-06-2005

Deze wandeling is zeer de moeite waard! We hebben de 35 km in één dag gelopen. Het was een zaterdag en heerlijk rustig. Zo stil is het op weinig plaatsen in Nederland!
De grootste tegenvaller kwam aan het eind: na 35km had de NS verzuimd om op het station in Beesd een bankje te plaatsen! We hebben helaas 40 minuten op de grond moeten wachten :(
Houd je van rust en een plat stukje Nederland, dan is dit een aanrader!

voor Marian

Alberto, 30-04-2005

Op 27 april 2005 de Graaf van Burenwandeling gelopen samen met Bernadette.De aanwijzingen van Marian bij het gemaal "De Neust"zijn terecht.
Wij hebben alleen de tweede dag gelopen.We begonnen dus bij hotel ""De Gentel". Een leuker begin is de plaatselijke horeca van Tricht. Dat is nog geen vijf minuten lopen vanaf "De Gentel".
Nog een wijziging in de eerste alinea van de tweede dag: Na de spoorwegovergang maakt de asfaltweg vrijwel direct een bocht naar rechts. Dit negeren en de Lingedijk blijven volgen.Pas na 2 Km. begint het beschreven fietspad.
Laatste alinea: Omdat station Beesd geen enkele klantvriendelijke voorziening heeft, kun je je beter verpozen in de landgoedwinkel van de Marienwaard. Vanaf daar is het nog een half uur lopen naar station Beesd.Er verterkt daar ieder uur een trein.
Deze wandeling is beslist nog steeds de moeite waard. Ruimte en rust.
Alberto

mooier dan je zou denken

Marian, 07-07-2004

Ik zie nog geen √©√©n reactie bij deze wandeling, toch is deze oude tweedaagse zeker de moeite waard, vooral de 2e dag (Landgoed Mari√ęnwaerdt).
Enkele opmerkingen over de eerste dag:
derde alinea onder cursief stukje 4: op een gegeven moment moet je via een opstapje over een duiker, in de tekst staat dat je meteen weer terug langs het water moet maar dat is niet meer zo.
Je moet langs de schuur van een buitensportbedrijf en dan links aanhouden, over een soort grasveld naar de overkant waar je een asfaltweg ziet (op een gedeelte van de afrastering staat geen stroom). Misleidend was voor mij het stukje tekst: en meteen terug langs het water terwijl je een heel andere kant op moet.
Een opmerking bij de tweede dag:
Na cursief stukje 5 is de tekst een beetje onbegrijpelijk geschreven, althans voor mij. Eigenlijk moet je n√° het gemaal rechtsaf een onverharde weg in die inderdaad later Mari√ęnwaerdt Den Oeststeeg blijk te heten.
Wandel ze! groeten van Marian

Geef reactie

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info