Groene Wissel 322: Ameland: Nes

Duinen, Strand en Polders

Groene Wissel Ameland: Nes
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Nes

 • Startadres:

  bushalte Reeweg, Nes
  Miedenweg
  Nes

 • Coördinaten:

  53°26’36” N   5°46’27” E

Na het gezellige centrum (met veel horeca) wandelt u door een prachtig en sfeervol bos naar het Hagedoornveld: een enorm en relatief jong duingebied met een rijke flora en fauna. U loopt daar in een omtrekkende beweging omheen, het tweede deel over een hoge stuifdijk vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op al die mooie natuur. Na de ruim twee kilometerlange strandwandeling wandelt u door het sfeervolle Nesserbos, door de Buurderduinen, via het dorpje Buren en over een paar landwegen door de weidse Nesserpolder naar de bushalte.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Hagedoornveld

Michel, 12-04-2021

Vandaag de route gewandeld met beschrijving en GPS-track. Rondom Hagedoornveld konden we gewoon doorlopen. De beschrijving bij het nieuwe fietspad was een beetje verwarrend, maar met de GPS kwamen we er wel. We zijn het fietspad overgestoken en parallel aan het fietspad over het zandpad langs de amfibieënbarrière richting strand gelopen.

Reactie op Marijke

Stefan Horn, 26-03-2021

Van de routemaker: Volgens de website van Staatsbosbeheer zouden de werkzaamheden in maart 2021 klaar moeten zijn en omdat er geschreven wordt dat gewoon doorlopen bij de afzetting geen probleem was, denk ik dat alleen nog afzetting verwijderd moet worden. Kan een volgende wandelaar melden wat hij/zij tegenkomt.

Hagedoornveld

Marijke, 26-03-2021

Helaas is het deel van de wandelroute rondom het Hagedoornveld gesloten door Staatsbosbeheer i.v.m. langdurige werkzaamheden. Er wordt geen omleiding aangegeven. Het fietspad Nes - Ballum is al gereed en ligt ca. 100 meter voorbij het roodwitte afzetlint. Optie is om fietspad richting Ballum te volgen tot de duinovergang zoals vermeld in de route of de route te verkorten en meteen richting strand te lopen. Wij zijn overigens gewoon doorgelopen bij de afzetting en dat was geen probleem. Het was een prachtige afwisselende wandeling.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info