Groene Wissel 79: Amersfoort

Landgoed Den Treek

Groene Wissel Amersfoort
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Amersfoort

 • Startadres:

  station Amersfoort Centraal
  Stationsplein 55
  3818 LE Amersfoort

 • Coördinaten:

  52°9’11” N   5°22’26” E

Na een mooie villawijk wandelt u door een stukje bos naar en door het prachtige Landgoed Den Treek / Henschoten; daar wandelt u over rustige bospaden en langs een heideveldje. Eenmaal weer in de de bebouwing kuiert u langs de Heiligenbergerbeek naar de rand van de oude stadskern. Vandaar langs de Amersfoortse Keien, de Singel en oude stadsmuren naar de Koppelpoort. Het laatste stukje gaat (met de mogelijkheid het gezellige Marktplein te bezoeken) door het oude centrum en langs de Lange Jan.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Rene

Bart van der Schagt, 30-11-2019

Hopelijk komt dat bruggetje weer terug.... En is dat niet het geval, dan lees ik dat hier graag! Alvast bedankt.

Werkzaamheden

Rene, 30-11-2019

Hele mooie afwisselende route met veel plezier gelopen . Het onder punt 3 (bijna aan het einde) vermelde bruggetje (na de 2e flat bij lantaarnpaal 811-459 LA ,het brugje over en daarna in het straatje RD) is vanwege werkzaanheden weggehaald , je moet nu tussen de flats door aan het einde LA daarna weer LA dan loop je langs een drukke weg tot aan de stoplichten (punt 4 vervolgen) daar RA de drukke weg oversteken enz enz .

Hond kan mee

Sanne, 21-03-2019

Mooie route, grote kans om wilde dieren te zien in Den Treek, omdat het er vrij rustig is. Als het goed is kun je op deze hele route gewoon honden meenemen, aangelijnd. Ik ben niets tegengekomen dat dit niet mag. Als dit wel zo is, dan zal het om een heel klein stukje gaan waar je zo omheen kan lopen. Ik ken dit gebied goed en neem altijd mijn hond mee met wandelen, nooit problemen met verbodsborden gehad in de bossen, alleen soms een stukje omlopen als het over privéterrein van een boer gaat.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info