Groene Wissel 79: Amersfoort

Landgoed Den Treek

Groene Wissel Amersfoort
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Amersfoort

 • Startadres:

  station Amersfoort
  Stationsplein 55
  3818 LE Amersfoort

 • Coördinaten:

  52°9’11” N   5°22’26” E

Na een mooie villawijk wandelt u door een stukje bos naar en door het prachtige Landgoed Den Treek / Henschoten; daar wandelt u over rustige bospaden en langs een heideveldje. Eenmaal weer in de de bebouwing kuiert u langs de Heiligenbergerbeek naar de rand van de oude stadskern. Vandaar langs de Amersfoortse Keien, de Singel en oude stadsmuren naar de Koppelpoort. Het laatste stukje gaat (met de mogelijkheid het gezellige Marktplein te bezoeken) door het oude centrum en langs de Lange Jan.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving bijgewerkt

Bart van der Schagt, 22-08-2018

N.a.v. onderstaande reactie is de routebeschrijving bijgewerkt. Straatnaambordje Arubalaan zal wel teruggeplaatst worden. Bedankt voor het melden!

Groene Wissel 79 Amersfoort

Jan Haarhuis, 22-08-2018

Groene Wissel 79 Amersfoort. Opmerkingen. Onlangs liepen wij deze GW en het was een fraaie tocht. Zeker op het einde die mooie stukken bij de oude stad van Amersfoort. Hier en daar kwamen we wat onduidelijkheden tegen in de routebeschrijving: Bij item 1 staat ... 20 m daarna bij een infopaneel LA. Wij konden dit paneel nergens vinden. Was verder wat onduidelijk hoe te lopen. En verder ... in de linkerbocht RA Arubalaan. Het bordje Arubalaan zat niet meer aan de paal. We hopen hiermee de toekomstige wandelaars goed op weg te helpen.

Weer eens wat anders

Hans Soer, 02-10-2015

Meestal lopen wij de Groene Wissels en Trage tochten, maar voor de verandering op 1 oktober 2015 deze wandeling uitgezocht. De mix van stad en bos beviel ons uitstekend. Op het Landgoed Den Treek verrasten wij een zonnende ringslang. Helaas gen foto kunnen maken. De slang was heel rap verdwenen en sneller dan de fotograaf. De routebeschrijving was dik in orde en met name de route door het oude stadscentrum van Amersfoort (Muurhuizen) was zeer de moeite waard. Misschien dat de routemaker op de routebeschrijving nog de naam van de beek kan vermelden. Wij dachten dat het de Leusdernerbeek was. Het was een wandeling die, wat ons betreft, voor herhaling vatbaar is.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info