Groene Wissel 79: Amersfoort

Landgoed Den Treek

Groene Wissel Amersfoort
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Amersfoort

 • Startadres:

  station Amersfoort
  Stationsplein 55
  3818 LE Amersfoort

 • Coördinaten:

  52°9’11” N   5°22’26” E

Na een mooie villawijk wandelt u door een stukje bos naar en door het prachtige Landgoed Den Treek / Henschoten; daar wandelt u over rustige bospaden en langs een heideveldje. Eenmaal weer in de de bebouwing kuiert u langs de Heiligenbergerbeek naar de rand van de oude stadskern. Vandaar langs de Amersfoortse Keien, de Singel en oude stadsmuren naar de Koppelpoort. Het laatste stukje gaat (met de mogelijkheid het gezellige Marktplein te bezoeken) door het oude centrum en langs de Lange Jan.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Hond kan mee

Sanne, 21-03-2019

Mooie route, grote kans om wilde dieren te zien in Den Treek, omdat het er vrij rustig is. Als het goed is kun je op deze hele route gewoon honden meenemen, aangelijnd. Ik ben niets tegengekomen dat dit niet mag. Als dit wel zo is, dan zal het om een heel klein stukje gaan waar je zo omheen kan lopen. Ik ken dit gebied goed en neem altijd mijn hond mee met wandelen, nooit problemen met verbodsborden gehad in de bossen, alleen soms een stukje omlopen als het over privéterrein van een boer gaat.

Routebeschrijving bijgewerkt

Bart van der Schagt, 22-08-2018

N.a.v. onderstaande reactie is de routebeschrijving bijgewerkt. Straatnaambordje Arubalaan zal wel teruggeplaatst worden. Bedankt voor het melden!

Groene Wissel 79 Amersfoort

Jan Haarhuis, 22-08-2018

Groene Wissel 79 Amersfoort. Opmerkingen. Onlangs liepen wij deze GW en het was een fraaie tocht. Zeker op het einde die mooie stukken bij de oude stad van Amersfoort. Hier en daar kwamen we wat onduidelijkheden tegen in de routebeschrijving: Bij item 1 staat ... 20 m daarna bij een infopaneel LA. Wij konden dit paneel nergens vinden. Was verder wat onduidelijk hoe te lopen. En verder ... in de linkerbocht RA Arubalaan. Het bordje Arubalaan zat niet meer aan de paal. We hopen hiermee de toekomstige wandelaars goed op weg te helpen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info