Groene Wissel 565: Apeldoorn Osseveld

Landgoed Het Woudhuis

Groene Wissel Apeldoorn Osseveld
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Apeldoorn

 • Startadres:

  station Apeldoorn Osseveld
  Linie 55
  7325 NT Apeldoorn

 • Coördinaten:

  52°13’4” N   6°0’16” E

U maakt eerst een leuke wandeling door de ruim opgezette, moderne wijk Het Kasteel. Die wijk heeft ook de vorm van een kasteel, compleet met een kasteelgracht, muurhuizen en een enorme binnenplaats (een plein). Nadat u de A50 bent overgestoken volgt een bosrijke wandeling door Landgoed Het Woudhuis. U kuiert daar over leuke bosrandpaadjes en gaat regelmatig een bruggetje over. Omdat niet het hele landgoed voor wandelaars is opengesteld loopt u twee kilometer lang over rustige, autoluwe (alleen voor bestemmingsverkeer) asfaltwegjes weer naar de rand van Apeldoorn. Door de wijk Osseveld-Oost wandelt u praktisch alleen maar over wandelpaden door groenstroken, langs prachtige vijvers en een vaart naar het station. Bij het station en onderweg is er geen horeca.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving aangepast

Bart van der Schagt, 04-10-2016

N.a.v. de reactie van Hans Soer heb ik de beschrijving v.w.b. het verlaten van het station wat aangepast. Is nu makkelijker te volgen.

Reactie op Hans Soer

Bart van der Schagt, 03-10-2016

Hans, bedankt! Ik ga het aanpassen.

Route-aanpassing

Hans Soer, 03-10-2016

Beste Bart, Een aanvulling op de overigens duidelijke routebeschrijving. Wandelaars die met de trein naar Apeldoorn vanuit de richting Amersfoort en Zutphen reizen, moeten vanuit het hoofdstation de stoptrein naar Deventer/Enschede nemen. Treinreizigers vanuit de richting Deventer, stappen daar over in de stoptrein naar Apeldoorn. Gemist ? jammer, maar dan 4km extra lopen. Reizigers uit de richting Deventer die op het station Osseveld uitstappen kunnen het in de routebeschrijving genoemde gebouw 'Het Bolwerk' niet zien. Zij moeten langs de fietsenstalling en door de tunnel lopen. Direct na de tunnel is rechts een trap naar boven en daarna LA over de brug. Reizigers vanuit het station Apeldoorn komen, zien bij het uitstappen de fietsenstalling en de loopbrug direct aan de linkerzijde. nb. Schrap het gebouw 'Bolwerk ' maar uit de route want dat ligt te ver uit het zicht. gr Hans Soer uit Apeldoorn.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info