Groene Wissel 653: Arcen

Print wandelkaartBekijk routebeschrijvingDownload GPS track

Wandeling van de maand

Oktober 2020
Na het gezellige Raadhuisplein (met voldoende horeca/terrasjes) van het Noord-Limburgse vestingdorp Arcen loop je langs kasteel Arcen en de befaamde kasteeltuinen. Daarna maak je over stille paden en wegen een schitterende, gevarieerde boswandeling en kom je langs een ven.

Arcen staat ook bekend om bierbrouwerij Hertog Jan met daarbij een bier- en eetcafé/proeverij. Je komt er langs!

Neem een abonnement

Met een abonnement kun je een jaar lang kiezen uit meer dan 1500 wandelkaarten. Het abonnement wordt niet automatisch verlengd.
Meld je aan

Kasteel, bos, beek en Maas

Groene Wissel Arcen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Arcen

 • Startadres:

  bushalte Koestraat, Arcen
  Raadhuisplein
  Arcen

 • Coördinaten:

  51°28’27” N   6°10’45” E

Uit de trefwoorden van de titel kunt u al opmaken dat dit een zeer afwisselende wandeling is. Na het gezellige Raadhuisplein (met voldoende horeca/terrasjes) van het Noord-Limburgse vestingdorp Arcen komt u langs Kasteel Arcen en de befaamde Kasteeltuinen. Daarna maakt u over stille paden en wegen een schitterende, gevarieerde boswandeling en komt daarmee langs een veentje en een ven. Over een prachtige landweg kuiert u een dikke kilometer langs de Lingsforterbeek naar de rand van Arcen en wandelt vandaar over doorgaans rustige asfaltwegjes en een landweg door landelijk gebied naar de Maas. Arcen staat ook bekend om bierbrouwerij Hertog Jan met daarbij een bier- en eetcafé/proeverij, u komt er langs! Over een hoog wandelpad strak langs de Maas wandelt u weer naar de bushalte. De route is voor meer dan de helft onverhard, de enige horeca onderweg is die bij de brouwerij, daar serveren ze ook koffie met vlaai!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Update route

Roeland Oudejans-Albers, 20-09-2020

Wij hebben vandaag deze route gelopen, en we zijn de eerste die feedback mogen geven. De eerst zin van punt 2: Je krijgt eerst een andere kruizing, die misschien niet aan alle kanten even 'ruim' is, maar je moet dan nog even een stukje rechtdoor lopen. Aan het einde van punt 2 hadden we ook een mogelijk verwarrend iets. Wij hebben volgens mij keurig de route gelopen, maar hebben geen X kruizing ervaren, geen palen en ook geen KP 77. Wij kwamen rechtstreeks uit op de eerste zin van punt 3 (met de drukke weg horizontaal voor ons). Kan aan ons hebben gelegen, maar dat gevoel had ik niet direct. Ik zie wel op Route.nl dat KP 77 en KP 38 aan elkaar verbonden zijn.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Arcener Bakhuys

Schans 2

5944 AG Arcen

Brasserie Alt Arce

Raadhuisplein 16

5944 AH Arcen

Café De Hertog Jan Proeverij

Kruisweg 43

5944 EM Arcen

Clevers ijssalon

Raadhuisplein 11

5944 AH Arcen

Hamelers

Raadhuisplein 16

5944 AH Arcen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info