Groene Wissel 100: Arnhem

Juwelen van Arnhem

Groene Wissel Arnhem
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Arnhem

 • Startadres:

  station Arnhem (Sonsbeekzijde)
  Amsterdamse weg
  Arnhem

 • Coördinaten:

  51°59’8” N   5°53’56” E

Juweeltjes, dat zijn het; de vele landgoederen en parken aan de noordkant van Arnhem. U wandelt door maar liefst tien schitterende landgoederen en parken; Groot Klimmendaal, Mariëndaal (met de befaamde Groene Bedstee), Boschveld, Lichtenbeek, Hoog Erf, Warnsborn (met kasteel), Schaarsbergen, Gulden Bodem, Zijpendaal (met kasteel) en tot slot het prachtige park Sonsbeek met het schitterende landhuis, hertenpark, de vele vijvers, fonteinen, waterval en 2 watermolens. Een wandeling met enorm veel afwisseling en in elk jaargetijde mooi! Vanaf het station kunnen de liefhebbers binnen een paar minuten naar en door de gezellige oude binnenstad, met de prachtige Eusebiuskerk met het Kerkplein, wandelen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Groene Wissel 110 Juwelen van Arnhem

Hans Soer, 07-01-2019

Eerste Kerstdag 2018 deze prachtige route voor de derde keer gelopen en ook in dit jaargetijde verveelde de tocht geen moment. Routebeschrijving nog steeds up-to-date. Het viel ons op dat 'De Groene Bedstee' niet meer op een bordje staat aangegeven. Bart, misschien handiger om de start te wijzigen in uitgang Arhem-Sonsbeekzijde, dit staat op het station overal aangegeven.

Mooi !

Deborah Eikelenboom, 18-11-2018

Gisteren bij mooi herfstweer deze route gelopen. Een geweldig mooie route. Klopt als een bus en loopt als een trein. Ik heb er weinig aan toe te voegen, gewoon doen. De herfst is dit jaar schitterend, maar deze wandeling lijkt me in alle seizoenen mooi. Ik ga hem zeker nog vaker lopen.

Genoten!

Frank, 20-12-2017

Motregen en geen paraplu, en toch genoten! Ik ken de meeste parken en landgoederen boven Arnhem wel, want ik ben hier in de buurt opgegroeid, maar doordat ze zo mooi met elkaar waren verbonden waren ze weer helemaal nieuw voor me.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bezoekerscentrum Sonsbeek

Zijpendaalseweg 24a

6814 CL Arnhem

Brasserie Aquarium

Zijpendaalseweg 26-28

6814 CL Arnhem

Brasserie De Boerderij

Parkweg 2

6815 DJ Arnhem

De Palatijn

Tellegenlaan 4

6814 BT Arnhem

Landgoed Hotel Groot Warnsborn

Bakenbergseweg 277

6816 VP Arnhem

Theeschenkerij hoeve Klein Mariëndaal

Diependalseweg 4

6813 GE Arnhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info