Groene Wissel 370: Baarn

Landgoed en Kasteel Groeneveld

Groene Wissel Baarn
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Baarn

 • Startadres:

  station Baarn
  Stationsplein 66
  3743 KM Baarn

 • Coördinaten:

  52°12’29” N   5°16’55” E

Welke wandelaar kent het niet: dat prachtige kasteel Groeneveld met het schitterende daarachter liggende park. Minder bekend zijn de bosgebieden die daaromheen liggen, daar gaat deze korte bosrijke wandeling ook doorheen. Zowel op de heen- als de terugweg wandelt u even langs de prachtige villa's van de voorname villawijk 'Hoog-Baarn'. Daarna duikt u de bossen van landgoed Groeneveld in en wandelt langs het kasteel en de fraaie singels in het park. Om van kasteel de Hooge Vuursche te kunnen genieten en CR Vuur te bezoeken wandelt u een kleine kilometer over de ventweg langs de drukke Hilversumsestraatweg. Daarna duikt u zo snel mogelijk het rustige Roosterbos in, de stille bos- en struinpaadjes daarin zullen u bekoren. Na weer een stukje door die villawijk bent u spoedig bij het station. Onderweg passeert u diverse horecagelegenheden: Restaurant Greenfields, Kasteel Groeneveld, CR Vuur en aan het begin en het einde Eetcafé De Generaal. U kunt van deze wandeling dus ook een 'culinair' tochtje maken...

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Mirjam van Dijk, 11-01-2019

Heerlijk genoten van deze route. Alleen jammer dat sommige eigenaren hun loslopende hond niet onder controle hebben en dat je daar als wandelaar dan last van hebt. Maar verder was het prima te doen, ondanks af en toe wat regen, ga hem zeker nog eens lopen bij mooier weer

Heerlijke groene wandeling

Annemieke Vlierhuis, 30-01-2018

Gisteren deze heerlijke groene wandeling gelopen. Puur en alleen op gps-track. De auto had ik bij kasteel Groeneveld neergezet, dus het stukje Baarn vanaf het station overgeslagen. De stormschade van begin deze maand was op sommige plekken nog goed zichtbaar. Een heerlijke groene wissel.

Mooie wandeling

Karin Neelen, 23-04-2017

Vandaag rond Kasteel Groeneveld en Kasteel Hooge Vuursche gewandeld. Mooie route, geen enkele fout. Zeker leuk in het tweede deel, de struin paadjes, waar je zelf niet snel in zal gaan.Op zondagmiddag rond Kasteel Greoeneveld is het tegenwoordig wel druk, en begrijpelijk, want het is er prachtig.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eethuys-café De Generaal

Luitenant Generaal van Heutszlaan 5

3743 JL Baarn

Grand café Groeneveld

Groeneveld 2

3744 ML Baarn

Pannenkoekenboerderij De Wildenburg

Wildenburglaan 9

3744 MK Baarn

Restaurant Vuur

Hilversumsestraatweg 4

3744 KC Baarn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info