Groene Wissel 523: Bakkeveen

Tijdelijk geslotenWegens het verdwijnen van een pad en een brug zal deze route gerepareerd moeten worden

Friese Wouden, route 4

Groene Wissel Bakkeveen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Bakkeveen

 • Startadres:

  bushalte Brink, Bakkeveen
  Foarwurkerwei
  Bakkeveen

 • Coördinaten:

  53°4’50” N   6°15’23” E

Langs Dorpscafé De Brink en Theehuis De Slotplaats loop u het sfeervolle, rustieke Landgoed de Slotplaats in. Daarin kuiert u niet alleen over statige beuken- en eikenlanen maar ook over menig intiem grassig bospaadje en gaat onderweg meerdere brugjes over. Daarna gaat u op de rand van bos en boerenland op weg naar het statige Oude Bosch met daarin de romantische Freulevijver, de rustpauze in het groene prieeltje daar zal u goed doen. Na deze bosrijke wandeling gaat de route een heel ander karakter krijgen: langs en over de uitgestrekte Duurswouderheide komt u langs meerdere pingoruïnes (een overblijfsel uit de laatste ijstijd), gevolgd door de stille paden door het Venebos. Uitrusten, wat drinken en eventueel lekker eten kunt u daarna in het HCR De Stripe. Tijdens de terugtocht naar de bushalte in Bakkeveen snuffelt u nog even aan de rustieke sfeer van het landgoed en geniet onderweg vanaf een uitkijkplateau van een prachtig bosmeer. Al met al een wandeling waarmee u de karakteristieke eigenschapen van het Friese Woudengebied goed leert kennen. Wilt u hier meer wandelen, loop dan eens een van de andere drie Groene Wissel-wandelingen door de Friese Wouden: nummer 306 307 vanuit Beetsterzwaag en 522 ook vanuit Bakkeveen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Begin wandeling klopt niet

Gerard Kuipers, 12-09-2020

Mooie wandeling, maar heeft een update nodig. De beschrijving in het begin klopt niet. Een brug is verdwenen en het pad is vernieuwd. Verderop is een pad rechtdoor geblokkeerd door bomen aan beide zijden (waarschijnlijk wordt het pad opgeheven).

Herfst

Nina Janssen, 15-09-2019

Geen weg terug: de herfst is hier. En is een bos ooit mooier dan in de herfst? Een prachtige wandeling dus. We hebben genoten, dank.

Route 523 Bakkeveen e.o.

Johnnypajero, 14-03-2018

Vandaag 14 maart 2018 deze route gelopen. Route erg mooi doordat het landschap steeds weer verandert, bos, heide, meertjes , leuke dingen onderweg, kerkje , monument , uitzichts punten, e.d. De route beschrijving is erg uitgebreid en duidelijk , we hadden de route ook op de GPS mee, erg handig als backup, je weet precies waar je bent, nooit meer verdwalen ;-) We hadden een fraaie wandeldag, erg genoten ! Bedankt voor het uitzetten en aanbieden van deze prachtige route ! P.s. wij hebben vooraf lekker gesnackt bij Plaza de Kolk in Bakkeveen, prima prijs-kwaliteit. Dit cafetaria ligt vlak naast de Slotplaats, ideaal om de wandeling te beginnen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Dorpscafé de Brink

Weverswal 5

9243 JL Bakkeveen

Hotel-restaurant De Stripe

Duerswald 23

9241 GW Wijnjewoude

Plaza De Kolk

Foarwurkerwei 11

9243 JZ Bakkeveen

Theehuys De Slotplaats

Foarwurkerwei 3

9243 JZ Bakkeveen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info