Groene Wissel 669: Beuningen

Struinen langs de Waal

Groene Wissel Beuningen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Beuningen (Gld)

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Beuningen
  Burgemeester Geradtslaan 5
  6641 ZR Beuningen

 • Coördinaten:

  51°51’34” N   5°46’12” E

Na het gezellige, horecarijke winkelcentrum van Beuningen en een rustig asfaltwegje wandelt u over bosrand- en bospaden door het Roodslag, een bos. Daarna volgt een traject over leuke boerenlandpaden langs boomgaarden en door weilanden (met overstapjes en slootplanken met leuning). Na het bezichtigen van Slot Doddendael begint het ware struinwerk: over prachtige, goed begaanbare struinpaden kuiert u een flink stuk langs de Waal en komt langs meerdere (soms flinke) stranden. De kans is groot dat u onderweg een kudde Konikpaarden te zien krijgt, leuk! Over een rustige, landelijke binnendoorasfaltweg wandelt u weer naar het centrum en de bushalte. Op de bebouwing na loopt u voor meer dan de helft over onverharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

GW Beuningen

Jos Smits, 24-06-2019

Een mooie wandeltocht. Deze gelopen op 21 juni. De planten langs de officiële route was wel erg hoog. Ik denk dat iedereen als alternatief wat dichter langs de Waal gaat lopen. Maar hierdoor zal het pad nog verder dichtgroeien.

GW Beuningen

Jaap Stoeller, 20-01-2019

Een korte maar mooie wandeling. Het onverharde deel, vooral langs de Waal, is erg mooi. Het was vandaag een erg zonnige en windstille dag. De temperatuur was rond het vriespunt maar het was door het mooie weer niet koud. Deze wandeling is een aanrader. Horeca, op zondag vanaf 12.00 uur, in slot Doddendael is een mooie pauzeplek.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Slot Doddendael

Binnenweg 2

6644 KD Ewijk

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info