Groene Wissel 62: Bloemendaal

Kennemerduinen van oost naar west

Groene Wissel Bloemendaal
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Bloemendaal (NH)

 • Startadres:

  station Bloemendaal
  Stationsweg 18
  2061 HJ Bloemendaal

 • Coördinaten:

  52°24’18” N   4°37’32” E

De NS-wandelingen hier gaan van noord naar zuid v.v. Deze Groene Wissel-wandeling echter van oost naar west v.v. Dus door hetzelfde gebied een heel andere wandeling! Vanaf het station wandelt u eerst door het gezellige voorname Bloemendaal met zijn vele prachtige villa's en door het Bloemendaalse Bos. Over rustige smalle slingerpaadjes en langs het Vogelmeer kuiert u naar strandpaviljoen Parnassia. Na een kilometertje strand wandelt u oostwaarts door een bijzonder afwisselend duingebied naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Uiterst nauwkeurige beschrijving!

Karin, 17-05-2017

Gisteren bij Bloemendaal Groene Wissel nr 62 gelopen: erg mooi, een zeer afwisselend landschap, en een uiterst nauwkeurige beschrijving! We hebben er gewoon van genoten! Zeker een aanrader.

Reactie op Charles Gielen

Bart van der Schagt, 19-06-2016

Misschien ging er iets niet goed en ben je een beetje verkeerd gelopen. Misschien is inderdaad de routebeschrijving voor jou daar niet duidelijk genoeg. Mochten meerdere wandelaars na jou dat ook vinden, pas dan onderneem ik actie. Tot nu toe is het in ieder geval bij heel veel wandelaars goed gegaan.

Beschrijving lijkt niet helemaal goed

Charles Gielen, 19-06-2016

In 2 staat dat je op zeker moment 'Aan het einde van de halfverharde weg LA daarna op asfaltweg RA en kort daarna, bij waterput Z-2 LA.' Even afgezien dat 'kort daarna' niet heel duidelijk is (beter in meters spreken), zagen wij deze waterput niet en zijn uiteindelijk met omweg bij Vogelmeer gekomen. Het kan zijn dat er eerder iets misging, bijv. waar staat dat je 'na T-kruising RA een duin over' moet; we deden dat zij het op een onduidelijk paadje. Misschien hadden we door moeten lopen naar volgend duin. Hoe dan ook, ergens is de beschrijving onduidelijk. Prachtig gebied overigens!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

Bartje Bloemendaal

Brederodelaan 80

2061 JS Bloemendaal

Strand- en duinpaviljoen Parnassia aan Zee

Parnassiaweg 1

2051 EA Overveen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info