Groene Wissel 675: Borkum

Eilandrondje

Versiedatum: 02-06-2023

UitzichtduinVeer Eemshaven-BorkumVan veer in treinBorkumer KleinbahnBahnhof BorkumBismarckstrasse.WandelpromenadeWandelpromenadeVuurtorenMaria MeersesternkerkWeidenwegUpholmdunenUpholmdunenWaterdelleWaterdelleWaterdelleOstlandjer PadPaviljoen DunenbudjeNoordzeestrandNoordzeestrandOstland, BauernstubenOstland, BauernstubenRijtuigpaardjesSuddunenWaddenzeeWaddenzeedijkWaddenzeeStoomtreintje Borkum-Veer
17 KM
Start:

Bahnhof Borkum

Details

De reis naar Borkum alleen al is een belevenis: met de trein naar station Eemshaven, met de veerboot naar het Duitse Waddeneiland Borkum en vandaar met een nostalgisch smalspoortreintje naar Bahnhof Borkum. Daar begint uw leuke wandeling over dit prachtige Waddeneiland. Eerst maakt u kennis met het stadje en de wandelpromenade, met helder zicht ziet u in de verte de zandplaten Rottumeroog en Rottumerplaat. Daarna kuiert u door open duingebieden en een stukje bos over prachtige onverharde paden, wat klinkerpaden en een landweg naar het strand. Daarna bent u snel in het gehucht Ostland, waar op de helft van de route twee horecagelegenheden zijn. Na een landweg gaat u struinend op weg naar de hoge Waddenzeedijk, maar liefst drie kilometer geniet u aan beide kanten daarvan van het spectaculaire uitzicht over de polders en de Waddenzee. Het laatste deel naar de boot is wat taai: een drie kilometer lang, recht fietspad. Wilt u terug naar Borkum, aan het einde van de routebeschrijving krijgt u bij tekstblokje 4 daar suggesties voor.

De huishoudelijke mededelingen: Voor de vertrektijd van de Veerboot naar de Eemshaven wordt de vertrektijd aangehouden van het treintje vanaf Bahnhof Borkum. Dit treintje doet er ruim 15 minuten over. Zodra de passagiers daaruit zijn overgestapt, vertrekt de boot, dus zorg dat u tijdig bij de boot bent! In de meeste horecagelegenheden en winkels kunt u niet met PIN betalen, zorg voor voldoende cash geld. Wilt u een duik in de Noordzee nemen en heeft u geen zwemkleding bij u? Geen nood, want u wandelt een flink stuk over een naaktstrand. Op Borkum zijn, vergeleken met onze eilanden, relatief weinig onverharde wandelpaden. Deze route loopt daarom voor meer dan de helft over verharde (vaak fiets)paden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info