Groene Wissel 87: Brummen

Landgoed Leusveld

Groene Wissel Brummen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Brummen

 • Startadres:

  station Brummen
  Stationsweg 1
  6971 BX Brummen

 • Coördinaten:

  52°5’26” N   6°8’48” E

Na een slinger door het dorp, langs een hertenkamp en een vijverpark wandelt u over doorgaans rustige binnendoorweggetjes naar de bossen van het uitgestrekte Landgoed Leusveld met het bijzonder fraaie Jachthuis waar u langs komt. Over het Hallsepad en stille bospaadjes kuiert u langs Kasteel Engelenburg terug naar het station. Op tweederde van de wandeling komt u bijna langs uitspanning 'De Vroolijke Frans'. Het eerste deel van deze route gaat over een paar verharde wegen, goed om te weten.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Verrassend leuk Brummen.

Heleen en Jos, 03-05-2020

Zutphen en Dieren kennen wij goed, maar Brummen helemaal niet. Het bleek een verrassend leuk, rustig dorp. Prachtige huizen en boerderijen met even zo mooie tuinen, waar wij ons aan vergaapten en waar wij wel in zouden willen wonen! Ook bij het hertenkamp hebben wij een poos gestaan en genoten van de dieren, waaronder twee albino-kangoeroe's met een jong dat rond hupte en in en uit de buidel kroop. Een witte pauw liep te pronken met zijn verenpracht. Ook de begraafplaats kostte ons wat tijd. Daar stonden we stil bij een aantal (kinder)graven. Een bijzonder stukje in de route. Ook de omgeving van Brummen was de moeite waard. Heerlijk gewandeld over de paden en door de bossen. Veel vogels gehoord en gezien en ook hier weer een pracht aan boerderijen en huizen. Brummen (en zo ook deze route) heeft ons echt verrast!

Lekker afwisselend

Jan Willem Rotteveel, 22-09-2019

Ik kende Brummen alleen van het voorbij rijden en vond het leuk om door het dorp te kuieren. Het is groter dan ik dacht. De wandeling over de begraafplaats met ook heel oude graven was bijzonder. In de bossen zag ik paddenstoelen en goed kans dat er later (deze herfst) er nog veel meer staan. Daarom vind ik de wandeling voor herhaling waard.

Smaken verschillen, gelukkig

Gerrit-Jan van den Berg, 15-05-2019

Op deze mooie 15e mei deze wandeling gelopen. Wij vonden het een 'matige' Groene Wissel. Erg veel geasfalteerd dan wel bestraat zeker 8 van de 12 kilometers en dat is ons inziens niet echt leuk. Het Leusveld was mooi evenals het stukje naar Kasteel Engelenburg. De gebieden ertussen waren aardig maar niet onze stiel. De horeca Vroolijke Frans is een aanrader. Als je vanaf het terras rechtdoor loopt kom je vanzelf ook weer op het juiste spoor (Viewranger is dan behulpzaam.)

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Vrolijke Frans

Knoevenoordstraat 51

6971 LH Brummen

Restaurant Engelenburg

Eerbeekseweg 6

6971 LB Brummen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info