Groene Wissel 36: Bunde

Geuller- en Bunderbos

Groene Wissel Bunde
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Bunde

 • Startadres:

  station Bunde
  Spoorstraat 4
  6241 CL Bunde

 • Coördinaten:

  50°53’47” N   5°44’10” E

U gaat genieten van het Limburgse landschap ten noorden van Maastricht. Het Bunderbos, met een bijzonder rijke en zeldzame flora, is het steilste hellingbos van Nederland. Hier ontspringen diverse bronnen en komt u meerdere kabbelende beekjes tegen. Vooral in het voorjaar is het hier vanwege de rijke voorjaarsbloeiers een waar feest; sleutelbloem, bosanemoon, speenkruid, daslook en vele andere bijzondere soorten krijgt u dan te zien. Trek stevige, liefst hoge schoenen aan; u maakt een paar pittige klimmetjes.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie afwisselende route

Walter de bruijn, 12-10-2018

Vandaag met schitterend weer deze wandeling gelopen. Zeer afwisselend met stevige klimmetjes, mooie uitzichten, maar ook wat vlakke gedeeltes. Het was heerlijk rustig onderweg. Horeca onderweg was (nog) niet open, zorg zelf voor eten en drinken. Wij hebben op 2 punten even moeten puzzelen om de goede weg te vinden. Zeker een aanrader.

Prachtige wandeling!

Hugo Mulder, 16-08-2018

16-08-2018 deze wandeling gelopen Super mooi vooral door de spoortunneltjes en de vele bronbeekjes. Een feest voor onze hond. Wel is de routebeschrijving niet altijd heel duidelijk maar met de wandelzoekpagina(kaartje) erbij kwamen we er wel uit.

Genieten van Limburg

Janette van Egten, 05-05-2017

Op een bewolkte dag met aangename temperatuur deze wandeling gelopen. Begin mei, dus de zeldzame Daslook is volop aanwezig. Dit geeft een heel mooi, haast sprookjesachtig effect! De wandeling kent vele klimmers en dalingen, prachtig! Je loopt langs beekjes en weilanden, door spoorwegtunneltjes en kleine dorpjes. Niet veel horeca (open) onderweg, maar wat is het heerlijk om bij het panorama punt in alle rust je boterham te nuttigen. Het was een lange reis vanuit de Achterhoek, gelukkig absoluut de moeite waard. De routebeschrijving is perfect, al loop ik nooit zonder Garmin. Op deze doordeweekse dag was het zeer rustig in het Bunderbos, op het gefluit van vele vogels na. Meer foto's op Instagram> Janettegten.

Toon meer

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info