Groene Wissel 567: Castricum

Pannenkoekroute Johanna's Hof

Groene Wissel Castricum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Castricum

 • Startadres:

  station Castricum
  Stationsweg 4
  1901 AA Castricum

 • Coördinaten:

  52°32’44” N   4°39’33” E

Na de bollenvelden en het Strandvondstenmuseum maakt u een leuke wandeling door de bossen van het Noordhollands Duinreservaat (u komt langs de duinkaartjesautomaat waar u pinnend een kaartje koopt). In het begrazingsgebied ziet u misschien wel van die enorme wandelende poetsdoeken (Schotse Hooglanders), altijd leuk deze in de duinen te zien rondscharrelen. Ongeveer halverwege gaat u natuurlijk in restaurant Johanna's Hof (met groot terras) een overheerlijke pannenkoek of iets anders verorberen. Daar is ook Bezoekerscentrum De Hoep, vooral avontuurlijk voor kinderen. De terugweg gaat deels door open duingebied en lage eikenbossen, met aan de rand Theehuis Hof van Kijk-Uit. Nog tijd over, dan kunt u bij het station het Huis van Hilde (Archeologiecentrum Provincie Noord-Holland) bezoeken.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Als onderdeel van dagje Castricum

Heleen en Jos, 18-02-2018

Wij hebben deze korte route gelopen (14-1-2018) na eerst archeologisch centrum Huis van Hilde te hebben bezocht en ook daar koffie en thee te hebben gedronken. De route is niet heel bijzonder, zeker niet in de winter. Ook gaat de route niet over het strand. Na het wandelen heerlijk gegeten in Het Ruijterhuis. Aanrader! Daarna was het te laat om nog even naar het strand te gaan en daar het volle pond parkeergeld te moeten betalen. Toch een heel fijne dag in Castricum gehad!

Wandeling Castricum

L van Klaveren, 22-08-2017

Dat sommige wandelaars deze wandeling saai vinden begrijpen wij niet; 'hollen' ze de mooie natuur zoals paddenstoelen, zwammen, bloemen zo maar voorbij? Wij maken veel foto's,zoals dit keer een prachtige slijmzwam 'heksenboter'. Wij sturen deze foto mee. Wij vonden het in ieder geval een prachtige wandeling met halverwege een prima pleisterplaats. Bedankt Bart.

Leuk maar saai

Bakker, 19-08-2016

Dit is een leuke wandeling met soms rustige, kronkelende bospaadjes. Helaas ook regelmatig klinkerpaden (soms met fietsers). De klinkerpaden maakten het een saaie wandeling. De routebeschrijving is echter perfect.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

Azie Plaza

Burgemeester Mooijstraat 39

1901 ER Castricum

Bistro a Gogo

Burgemeester Mooijstraat 32AA

1901 ET Castricum

Hof van Kijk Uit

Oude Schulpweg 4

1901 NV Castricum

Johanna's Hof

Johannisweg 3

1901 NX Bakkum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info