Groene Wissel 101: Culemborg

Redichemse Waard en -Polder

Groene Wissel Culemborg
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Culemborg

 • Startadres:

  station Culemborg
  Stationsweg 11
  4101 NG Culemborg

 • Coördinaten:

  51°57’0” N   5°13’32” E

Vanaf de achterkant van het station wandelt u eerst naar de Baarsemwaard. Vanaf een hoog uitzichtpunt bij de spoorbrug heeft u daar een prachtig uitzicht over. Daarna wandelt u via het gezellige oude centrum van Culemborg, met het prachtige raadhuis en ook het moderne stadskantoor, naar de Redichemse Waard. Daarin kuiert u over avontuurlijke struinpaden en graslandranden langs de Lek, gevolgd door een flink stuk over de hoge Beusichemsedijk met uitzicht op die waard en de Lek. Over onverharde paden kuiert u door de Redichemse Polder naar en door het Plantagepark. Eenmaal in Culemborg komt u door het miniboerenbedrijfsterreintje van Stadsboerderij Caetshage.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Fruitbomen

Tika, 08-11-2019

Aardige wandeling en leuke kennismaking met Culemborg. De trap voor de spoorbrug omhoog lukte wel, maar de andere trap omlaag niet: door ontbrekende treden was dit meer een steile gladde helling. Hoogtepunt wat mij betreft niet de struinpaden in de uiterwaarden, maar de vele fruitbomen, de stadsboerderij en vooral de oude boomgaard met schapen aan het eind. Vanwege het grote aantal kilometers door stad en langs stadsrand zou ik dit een Groene Stadswissel noemen.

Routeverbetering Redichemse Waard

Bart van der Schagt, 22-08-2017

In de Redichemse Waard zijn schitterende struinmogelijkheden gerealiseerd. Met deze Groene Wissel kuier je nu in die waard over leuke struinpaden en graslandranden!

Reactie op Pablo ove rgps-track

Bart van der Schagt, 26-03-2015

De goede track staat nu online, bedankt voor het melden!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Lekkers aan de Lek

Veerweg

Culemborg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info