Groene Wissel 140: Dalfsen

Het Vechtdal, route 3

Groene Wissel Dalfsen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Dalfsen

 • Startadres:

  station Dalfsen
  Stationsweg 4
  7722 HA Dalfsen

 • Coördinaten:

  52°29’54” N   6°15’36” E

Deze wandeling voert u aan beide zijden van de Vecht door het prachtige Vechtdal. Na het gezellige centrum van Dalfsen wandelt u over stille landwegen over de Welsumer Es en langs enkele Vechtdalgraslanden naar de Stuw bij Vilsteren. Daar steekt u de Vecht over en wandelt over rustige klinkerwegjes, lommerrijke landwegen, door een rivierduinbos met beekje en langs Landgoed Rechteren (met schitterende kasteel) naar het station. Wandel ook eens de andere drie prachtige Groene Wissel Vechtdalroutes!; Groene Wissel 139 vanaf station Ommen van 22 km, Groene Wissel 88 vanaf station Mariënberg van 19 km en Groene Wissel 146 vanaf station Hardenberg van 22 km.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige wandeling

Kees en Elly Schout, 14-11-2018

Zoals hieronder al te lezen was, hebben we dezelfde tocht op 8 november nogmaals gelopen, maar nu bij mooi weer. Een heel andere beleving.... Het foto album ervan vindt u op http://photocws.jalbum.net en kiest u Dalfsen (2)

Prachtigige wandeling

Kees en Elly Schout, 12-11-2018

Een mooie tocht om te doen. Voert je door zeer afwisselende landschappen/bos langs en over de Vecht. Waarbij hotel Mooirivier, met zijn ideale ligging aan de Vecht een mooi rustpunt biedt om de lunch te gebruiken. Wil je de Vecht in het landschap eens van boven bewonderen dan is het beklimmen van de uitkijktoren aan de Stokte zeker de moeite waard. Je hoeft de route er niet voor te verlaten. Helaas hadden we tijdens de hele wandeling, maandag 5 november, een geheel bedekte lucht hoewel was 'voorspeld' dat in de loop van de dag de zon zou doorbreken. Maar mede dankzij de prachtige herfstkleuren werd dit een onvergetelijke tocht. Overigens hebben we deze route donderdag 8 november opnieuw gelopen bij zeer zonnig weer. Een fotoreportage van onze wandeling door dit mooie landschap vindt u op: http://photocws.jalbum.net en kiest u Dalfsen (1)

Prachtige wandeling

Theo de Koning, 10-08-2018

Hele mooie route. Ook goed te doen bij warmer zomerweer. Veel diversiteit, veel rust en natuur. Echt een van de mooiste die we de afgelopen tijd hebben gelopen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café De Stuwe

Maneweg 16

7722 VM Dalfsen

Grand café Het Oude Station

Stationsweg 4

7722 HA Dalfsen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info