Groene Wissel 61: Delden

Landgoed en kasteel Twickel

Groene Wissel Delden
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Delden (Ov)

 • Startadres:

  station Delden
  Stationsweg 1
  7491 CE Delden

 • Coördinaten:

  52°15’36” N   6°42’48” E

Anders dan de NS-wandeling hier gaat deze Groene Wissel-wandeling door het uitgestrektere en rustigere zuidelijke deel van dit enorme landgoed. Over romantische slingerpaadjes, boerenerven, hier en daar langs een beekje en de vele rustige veld- en boswegen wandelt u via het gezellige stadje Delden naar het imposante kasteel Twickel. Door het prachtige kasteelpark wandelt u weer naar het station. U komt pas na 12 km de horeca van Delden tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

En ik maar denken dat runkeeper nauwkeurig

GJ, 14-11-2011

is. Maar 1682 meter daar kan ik echt niet tegen op. T is een leuke app op de Iphone die de wandelingen voor ons weer wat extra dimentie geeft. Over het algemeen kloppen de afstanden wel goed met wat je aangeeft. Tijdens een wandeling in Frankrijk bracht runkeeper ons wel een keer weer mooi terug naar de weg toen we de route kwijt waren. Volgend weekend gaan we de wandeling Voorst Empe doen en nogmaals dank voor de leuke wandelingen.

De Runkeeper GPS van GJ

Bart van der Schagt, 13-11-2011

Runkeeper is een App voor een smartphone. Het is mogelijk dat de gps-ontvanger in een smartphone minder zuiver is dan in die van een Pro-Outdoor ontvanger van bijv. Garmin of Satmap. E.e.a. kan ook te maken hebben met de manier van afronden, meestal geven deze apparaten daardoor weleens wat te veel aan. De afstand van die weg zelf is 1900 meter. Ik schrijf echter dat je deze weg ruim 1½ km (tot dat boerderijtje met huis nr 3) moet volgen. DIE afstand is 1682 meter. Dus de term ruim 1½ km is zo gek nog niet…

Delden

GJ, 12-11-2011

Vandaag de wandeling te Delden nog maar een keer gelopen. Erg mooi wandelweer dus rugzak mee en gaan. Voor Bart: daar waar jij schrijft na punt ruim 1.5 kilometer geeft onze Runkeeper aan dat het 2 kilometer is. (is ook wel ruim 1.5 :-) ) In Twickel neemt jouw wandeling een deel van de Umfassungsweg mee. Ook een leuke wandeling en zeker het verhaal erachter. Kortom weer genoten deze zaterdag.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Gasterij 't Oaldershoes

Kerkstraat 5

7491 BL Delden

Hotel De Zwaan

Langestraat 2

7491 AE Delden

Hotel-restaurant Het Witte Paard

Hengelosestraat 8

7491 BR Delden

Hotel-restaurant Sevenster

Marktstraat 6

7491 AW Delden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info