Groene Wissel 494: Den Bosch

Parken, Bossche Broek en Binnenstad

Groene Wissel Den Bosch
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Den Bosch

 • Startadres:

  station 's-Hertogenbosch
  Stationsplein 147
  5211 BP Den Bosch

 • Coördinaten:

  51°41’26” N   5°17’44” E

Langs de Bossche Bollen, de Dieze (een door Den Bosch stromend riviertje) en het Citadel (een oud verdedigingswerk met daar het Brabants Historisch Informatiecentrum) wandelt u naar het Prins Hendrikpark waar u over een houten vlonderpad langs en over de IJzeren Vrouw (een meer) kuiert. Na het prachtige Zuiderpark bent u vlot in Het Bossche Broek; een schitterend natuurgebied tegen de rand van de stad, u wandelt daar een flink stuk doorheen. Vanaf de stadsrand volgt de route de loop van de Binnendieze en de Dieze. U komt dan door de Zusters van Orthenpoort, langs een hofje, door de intieme Jeroen Boschtuin, langs de imposante Sint-Janskathedraal, over de Markt en de Schapenmarkt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving bijgewerkt

Bart van der Schagt, 17-07-2017

N.a.v. de reactie hieronder van Jeroen is de routebeschrijving bijgewerkt.

Reactie op Jeroen Bezemer

Bart van der Schagt, 17-07-2017

Jeroen, bedankt voor je aanvullingen. Ik ga ermee aan de slag.

Aangename verrassing

Jeroen Bezemer, 16-07-2017

Veel groen in deze stadswandeling, en ook leuke -ons onbekende- hoekjes van Den Bosch. Wel een paar opmerkingen bij de route: Na punt 2 de (tijdelijke?) brug is definitief geworden, en ligt weer recht voor het Hinthamereinde, de links-rechts na de brug moet hier uit de route. Een stuk verder, bovenaan de derde kolom is de situatie gewijzigd. 'Heel kort daarna': Er is nu eerst rechts een trapje naar boven, en dan een brede hellingbaan naar beneden, alwaar je linksaf moet. Weer een klein stukje verder 'aan het einde linksaf de brug over': Aan het einde loop je tegen een bordje 'Nachtegaalslaantje' aan, dan links de brug over, en de weg heet daar nu 'Papenhulst', geen 'papenlust'. Nog een mededeling aan de wandelaars: De BosscheBollenBakker bij het station is op zondag gesloten. De bollen (van zaterdag?) zijn echter in het centrum bij diverse etablissementen te verkrijgen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé Het Warm Onthaal

Sint Jacobstraat 2

5211 LP 's-Hertogenbosch

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info