Groene Wissel 26: Den Dolder

Splinterenburg en Pijnenburg

Groene Wissel Den Dolder
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Den Dolder

 • Startadres:

  station Den Dolder
  Dolderseweg 148
  3734 BL Den Dolder

 • Coördinaten:

  52°8’24” N   5°14’31” E

U maakt een zeer afwisselende wandeling door de prachtige bossen van de landgoederen Splinterenburg en Venwoude en wandelt via de kasteeltuin van Drakensteyn naar het Pluismeer. Onderweg kunt u het befaamde Pannenkoekendorp Lage Vuursche aandoen. De terugweg gaat door het uitgestrekte en romantische landgoed Pijnenburg, ook daar zult u genieten van de uitgestrekte bossen. Deze Groene Wissel is uitstekend te combineren met GW-Bilthoven (32). Begin dan in Bilthoven, andersom kun je de combinatie niet maken. De overstaptekst staat in GW-Bilthoven. De totale lengte is dan ruim 23 kilometer.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Anneke Schipper, reactie was door haar bij verkeerde route geplaatst

Bart van der Schagt, 14-10-2019

Je hebt jouw reactie bij de verkeerde wandelroute geplaatst. Wat je hebt gemist weet ik niet, ik was er immers niet bij. Ik denk dat je niet goed hebt opgelet. Doorgaans wordt deze route probleemloos gelopen, komt nog bij dat de route ca 3 weken geleden is gecontroleerd. Volg voor de zekerheid de gps-track, altijd heel verstandig, vooral als je met een groep loopt. Met gps kun je ook om tijdelijke hekken lopen.

Reactie op Jeroen Stam

Bart van der Schagt, 23-09-2019

Klopt, ik kan mij die inhaalslag herinneren. Leuk!

Onbewuste ontmoeting?

Jeroen Stam, 23-09-2019

Dag Bart, ik denk dat we u (en uw vrouw denk ik) gisteren voorbij zijn gelopen, kort voor 2 uur, tegen het einde van de route voordat die via de loopbrug de weg oversteekt naar Den Dolder. Als ik via Google uw foto bekijk kan het haast niet anders. We hebben wel gedag gezegd maar volgende keer zullen we ons even voorstellen :-)

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info