Groene Wissel 26: Den Dolder

Splinterenburg en Pijnenburg

Groene Wissel Den Dolder
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Den Dolder

 • Startadres:

  station Den Dolder
  Dolderseweg 148
  3734 BL Den Dolder

 • Coördinaten:

  52°8’24” N   5°14’31” E

U maakt een zeer afwisselende wandeling door de prachtige bossen van de landgoederen Splinterenburg en Venwoude en wandelt via de kasteeltuin van Drakensteyn naar het Pluismeer. Onderweg kunt u het befaamde Pannenkoekendorp Lage Vuursche aandoen. De terugweg gaat door het uitgestrekte en romantische landgoed Pijnenburg; ook daar zult u genieten van de uitgestrekte bossen. Deze Groene Wissel is uitstekend te combineren met GW-Bilthoven (32). Begin dan in Bilthoven, andersom kun je de combinatie niet maken. De overstaptekst staat in GW-Bilthoven. De totale lengte is dan ruim 23km.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Met veel plezier gelopen

Wim, 17-10-2018

Met heel veel plezier heb ik deze wandeling gelopen. Na het hek met-de-schuif-aan-de-achterkant (punt 1) ontplooide zich een prachtige boslaan. Dus dat begon al goed. En zo bleef het eigenlijk de hele route: erg mooie paden in een afwisselend landschap. Het 2e smalle paadje na het kruisen van de hoogspanningsleiding was een topper!

Schaduwrijke route

Kikker, 07-07-2018

Zeker in deze warme periode een prettige route om te lopen. Duidelijke beschrijving. Let op: controleer op teken want die zijn er genoeg in dit gebied.

Prettige wandeling

Clemens Frederiks, 20-05-2018

Deze fijne wandeling nu al weer voor de vierde keer gelopen. Veel bloeiende rododendrons gezien onderweg. De routebeschrijving gaf geen problemen!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info