Groene Wissel 46: Den Haag-HS

De Groene Residentie

Groene Wissel Den Haag-HS
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Den Haag

 • Startadres:

  station Den Haag Hollands Spoor
  Stationsplein 41
  2515 BV Den Haag

 • Coördinaten:

  52°4’15” N   4°19’22” E

U wandelt door de gezellige oude binnenstad, langs de Hofvijver, over het Lange Voorhout en langs het Vredespaleis naar Park Sorghvliet. Via de Scheveningse Bosjes naar het Westbroekpark, daar kunt u een bezoek brengen aan het beroemde Rosarium. Met de 2e helft kuiert u via de Nieuwe Scheveningse Bosjes, Klein Zwitserland, het Hubertus- en Oostduinpark naar Landgoed Clingendael met daar de mogelijkheid de Japanse Tuin te bezoeken. Uiteraard wordt het Haagse Bos niet overgeslagen. Langs het Malieveld en door het Binnenhof kuiert u naar het centrum.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Groene wissel 46

Karin Kinable, 17-06-2020

Deze tocht 2x in de winter gelopen. Mooi, ongelooflijk hoe 'groen' je kan lopen rond den Haag. Routebeschrijving goed, maar toch 2x op hetzelfde punt (bij nr 3) fout gelopen. Zeker de moeite waard!

Aardige indruk van de Hofstad

Henk, 06-08-2017

Vrijdag 04-augustus-2017 deze wandeling in zijn geheel gelopen. De vakantietijd maakte dat het wat minder druk was in de stad. De route volgt een groot aantal straten met winkels en grote gebouwen, waarin o.a. veel Consulaten zijn gehuisvest. De route is zeer gedetailleerd beschreven, wat vooral in de groene zones belangrijk is. Je komt met de verschillend verbindingen in diverse mooie parken. Den Haag is goed voorzien van groene longen. Met deze wandeling krijg je een aardige indruk van deze Hofstad en door de vele indrukken die je opdoet is deze groene wissel, met name als je deze in zijn geheel loopt, van een pittig kaliber.

De Groene Residentie

J Koomen, 19-08-2016

Deze wandeling al enkele keren vanaf 2012 gelopen. Steeds met ideaal weer. Mooie combinatie van stadsparken en stedelijke bebouwing. Beschrijving is foutloos (maar het blijft opletten!). PM: ma. en di. is 'De Oude Tol' bij het Vredespaleis gesloten, zodat alleen in het (wok-)restaurant bij het Rosarium iets gebruikt kan worden. Raadzaam dus om iets eetbaars mee te nemen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info