Groene Wissel 46: Den Haag HS

De Groene Residentie

Groene Wissel Den Haag HS
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Den Haag

 • Startadres:

  station Den Haag Hollands Spoor
  Stationsplein 41
  2515 BV Den Haag

 • Coördinaten:

  52°4’15” N   4°19’22” E

U wandelt door de gezellige oude binnenstad, langs de Hofvijver, over het Lange Voorhout en langs het Vredespaleis naar Park Sorghvliet. Via de Scheveningse Bosjes naar het Westbroekpark, daar kunt u een bezoek brengen aan het beroemde Rosarium. Met de 2e helft kuiert u via de Nieuwe Scheveningse Bosjes, Klein Zwitserland, het Hubertus- en Oostduinpark naar Landgoed Clingendael met daar de mogelijkheid de Japanse Tuin te bezoeken. Uiteraard wordt het Haagse Bos niet overgeslagen. Langs het Malieveld en door het Binnenhof kuiert u naar het centrum.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Verrassend groene stadswandeling

Mirjam Klever, 07-09-2020

Den Haag is de stad waar ik al meer dan 30 jaar werk. Ik vind van mezelf dat ik de stad best goed ken. Op veel plekken ben ik al eens geweest of vaak met de auto langs gereden. De Groene Wissel Den Haag is een leuke en afwisselende wandeling door de groene delen van de stad, afgewisseld met een aantal toeristische hotspots. Af en toe een stukje een woonwijk, je ontkomt er niet aan. Ik heb het in ieder geval prima naar mijn zin gehad en ben op plekjes geweest waar ik niet eerder ben geweest. Superleuk om de (on)bekende delen van de stad al wandelend (opnieuw) te ontdekken. En de routebeschrijving was gewoon prima, ik ben niet verkeerd gelopen, heb hooguit de route een klein beetje aangepast aan mijn eigen wensen ;-). Lees hier mijn blog: https://www.wij-wandelen.nl/groene-wissel-den-haag-stadswandeling/

Groene wissel 46

Karin Kinable, 17-06-2020

Deze tocht 2x in de winter gelopen. Mooi, ongelooflijk hoe 'groen' je kan lopen rond den Haag. Routebeschrijving goed, maar toch 2x op hetzelfde punt (bij nr 3) fout gelopen. Zeker de moeite waard!

Aardige indruk van de Hofstad

Henk, 06-08-2017

Vrijdag 04-augustus-2017 deze wandeling in zijn geheel gelopen. De vakantietijd maakte dat het wat minder druk was in de stad. De route volgt een groot aantal straten met winkels en grote gebouwen, waarin o.a. veel Consulaten zijn gehuisvest. De route is zeer gedetailleerd beschreven, wat vooral in de groene zones belangrijk is. Je komt met de verschillend verbindingen in diverse mooie parken. Den Haag is goed voorzien van groene longen. Met deze wandeling krijg je een aardige indruk van deze Hofstad en door de vele indrukken die je opdoet is deze groene wissel, met name als je deze in zijn geheel loopt, van een pittig kaliber.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Paviljoen Malieveld

Koekamplaan 6

2594 AA 's-Gravenhage

Theeschenkerij IJgenweis Clingendael

Clingendael 6

2597 VH Den Haag

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info