Groene Wissel 497: Den Haag

Haagse Bos, Clingendael en Binnenhof

Groene Wissel Den Haag
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Den Haag

 • Startadres:

  station Den Haag Centraal
  Koningin Julianaplein 10
  2595 AA Den Haag

 • Coördinaten:

  52°4’53” N   4°19’23” E

Al vrij vlot nadat u de trein bent uitgestapt maakt u langs statige singels en over romantische brugjes een prachtige wandeling door het Haagse Bos. Daarna kuiert u over vele rododendronrijke paden dwars door Landgoed Clingendael, onderweg komt u langs de Japanse Tuin, de Oud-Hollandse Tuin, Huys Clingendael en een klein Rosarium. Over een smal bospaadje door een villawijk gaat u op weg naar Landgoed Oostduin-Arendsdorp met ook daar prachtige wandelpaden. Langs de oude en nieuwe gebouwen van onze Koninklijke Shell, door een rustige volkswijk, over het architectonisch boeiende Burgemeester De Monchyplein en Plein 1813 trekt u de binnenstad in. Daar maakt u eerst een aangename wandeling door de bloemrijke tuin van Paleis Noordeinde en trekt door een paar winkelstraten en gezellige horecarijke pleinen naar en door het Buiten- en Binnenhof. Na dit oude deel van de Haagse binnenstad krijgt u ook het wat nieuwere te zien: door een moderne woon-/kantoorwijk wandelt u langs de Haagse Wolkenkrabbers en onder enkele ministeries door naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wat een leuke stad

Gerrit-Jan, 28-12-2018

27-12-2018 hebben we deze wandeling gedaan. Hij begon strak voor ons hotel Babylon dus dat was erg makkelijk. Het eerste deel prachtig door allerlei bossen en parken top en dan kom je in de stad. Echt super om de regeringsgebouwen te zien en alle andere mooie panden. Tja en dan het Mauritshuis in een woord prachtig (vergeet je museumjaarkaart of Rembrandpas dus niet) De beschrijving was gewoon weer op zijn Barts, prima en zeer goed te volgen. Bart het is heerlijk om op deze wijze weer een stad te leren kennen, dank daarvoor! voor een indruk kijk op deze link. https://youtu.be/WbgO0UbCXsc

Den Haag stadswissel

Nunnink, 10-11-2018

Geweldig leuke wandeling. Zeer verrassende plekjes in de stad gezien. Dit was onze eerste wandeling via jullie site. Er volgen er zeker meer.

Prachtige manier om Den Haag via vele groene gebieden op een andere manier te leren kennen

Hilda, 08-08-2018

Gisteren hebben we bovenstaande wandeling gedaan. We vinden deze wandeling een prachtige manier om Den Haag via vele groene gebieden op een andere manier te leren kennen. Alles klopte nog in de routebeschrijving.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Paviljoen Malieveld

Koekamplaan 6

2594 AA 's-Gravenhage

Theeschenkerij IJgenweis Clingendael

Clingendael 6

2597 VH Den Haag

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info