Groene Wissel 267: Ede-Wageningen 2

Bossen en Beken

Groene Wissel Ede-Wageningen 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Ede

 • Startadres:

  station Ede-Wageningen
  Stationsplein 6
  6711 PN Ede

 • Coördinaten:

  52°1’37” N   5°40’19” E

De titel van deze wandeling doet zijn naam volop eer aan: praktisch onverhard wandelt u door prachtige, bijzonder afwisselende bosgebieden met onderweg vele idyllische slingerpaden langs de meest prachtige beken en sprengen van deze streek. Het wandelgenot begint gelijk al: vanuit de trein wandelt u al binnen een minuut over een fraai bospad door het Sysseltbos naar en dan door het enorme, bosrijke landgoed Hoekelum. Daar kunt u even van de route af om Kasteel Hoekelum te bezoeken. Daarna gaat u door stille bossen, over een slingerend heidepaadje en langs bloemrijke akkerranden op weg naar het lommerrijke beekdal van de Molenbeek waar u een bijzonder rijke flora zult aantreffen. Daar kuiert u over slinger- en graspaden langs de Bosbeek, de Paradijsspreng en de Molenbeek. Het bekenwandelfeest kan niet op: na de stille bospaden van de Quadenoordsebossen wandelt u nog een flink stuk langs de Renkumsebeek en gaat dan op weg naar de bossen van De Sysselt waar u over makkelijk te volgen, licht heuvelige stille boswegen en een struinpaadje ontspannen naar het station wandelt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op deze wandeling

Mooie wandeling

Gerard, 10-10-2020

Wat een mooie omgeving! Onlangs Groene Wissel 36 vanaf station Ede-Wageningen gelopen (geweldig!), maar deze wandeling is ook een aanrader. Afwisselend, veel bos, mooie paden langs smalle beekjes. Veel paddenstoelen gezien vandaag.

Alternatief

Anneloes ter Horst, 22-03-2018

Een ongeveer 5km korter alternatief voor deze rondwandeling is er een lijnwandeling van maken naar station Wolfheze. Na het oversteken van de spoorweg (na punt 7) gaat er een onverhard pad parallel aan het spoor tot het station.

Mooie wandeling

Yolanda, 20-08-2017

Afgelopen maandag deze wissel gelopen. Het was een warme dag dus we liepen heerlijk in de schaduw van de bomen. Het was weer een prachtige route en we kunnen terugkijken op een mooie dag!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info