Groene Wissel 47: Ede-Wageningen

Ginkelse- en Edese Heide

Groene Wissel Ede-Wageningen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Ede

 • Startadres:

  station Ede-Wageningen
  Stationsplein 6
  6711 PN Ede

 • Coördinaten:

  52°1’37” N   5°40’19” E

Na de sfeervolle bossen van Het Sysselt wandelt u een flink stuk over de enorme heidevelden van de Ginkelse- en Edese Heide. Op het hoogste punt liggen een paar grafheuvels, geniet u van het prachtig uitzicht en kuiert u over een smal heidepaadje naar een van de twee schaapskooien. Na een fraai stukje kleinschalig bosgebied met landerijen volgt weer een stuk over de heide naar de tweede schaapskooi, misschien ziet u daar de schapenkuddes. Op de terugweg naar het station doorkruist u prachtige stille bossen. Op doordeweekse dagen kan hier weleens een militaire oefening worden gehouden, o.a. met helikopters.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige paarse heide

Barend, 21-08-2019

Vandaag hebben we deze mooie en gevarieerde wandeling gelopen, door de prachtige paarse heidevelden. Prima en duidelijke routebeschrijving. Hulde en dank hiervoor. Heb voor euro 2,50 de plattegrond geprint en ben hier zeer tevreden mee.

Reactie op Dick Duineveld

Bart van der Schagt, 20-08-2019

Dick, bedankt voor het melden. Ik heb de routebeschrijving aangepast.

De hei was mooi paars!

Dick Duineveld, 20-08-2019

Vandaag deze fraaie wandeling gelopen. Stille bossen, iets minder stille heide maar dat is logisch nu deze zo fraai bloeit. Het was genieten! De routebeschrijving klopte als een bus op twee punten na: bij 2: '....bij een paar grafheuvels. Na het infobordje daarover...', ik heb geen infobordje gezien. Maar gelukkig is de grafheuvel herkenbaar net zoals het paadje naar rechts na deze heuvel. Op deze grafheuvel staat trouwens een betonnen paaltje, dat kan misschien als herkenningspunt in de route worden opgenomen. 'En bij 3: ?.'richting P-plaats en daar de rechter zandweg met rood/wit markering volgen.', dit is nu geel/groen markering geworden.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Natuurcentrum Veluwe

Groot Ginkelseweg 2a

6718 SL Ede

Restaurant Pizza & Pizza

Mauritskazerne Nieuwe Kazernelaan 8

6711 JC Ede

Restaurant Planken Wambuis

Verlengde Arnhemseweg 146

6718 SM Ede

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info