Groene Wissel 426: Enschede Kennispark

Landgoed Het Stroot, Twekkelo

Groene Wissel Enschede Kennispark
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Enschede

 • Startadres:

  station Enschede Kennispark
  Colosseum 65
  7521 PP Enschede

 • Coördinaten:

  52°14’7” N   6°50’16” E

Samen met de boswachter hebben we voor u de mooiste boswegen en stilste slingerpaden in dit grote, oude landgoed voor u geselecteerd. Een beetje bijzonder is deze wandelroute best wel: diep onder uw voeten wordt het Boekelose zout gewonnen, onderweg komt u langs tientallen winningsputten (kleine, goed in het landschap passende huisjes) en een oude zoutboortoren. De andere bijzonderheid is dat u op het keerpunt van de wandeling over de bergen van de Twentse Vuilstort kuiert, onlangs is daar een natuurgebied van gemaakt met wandelpaden waar vanaf u een prachtig uitzicht heeft op het landgoed. De terugtocht naar het station gaat over slingerende graspaden door een kleinschalig Twents landschap. Met de horeca is het wat karig gesteld: alleen in de stationsomgeving en halverwege een Theetuin welke alleen in het seizoen 's zondags geopend is. Op de bebouwing na wandelt u merendeels onverhard.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactoe op Lonesome Sparrow

Bart van der Schagt, 29-10-2017

Bedankt. Zodra ik daar in de buurt ben, ga ik er even naar kijken!

Enschedese Havenweg

Lonesome Sparrow, 29-10-2017

Als je van de Enschedese Havenweg het Broeierdpad opgaat, passeer je meteen aan je linkerhand een pad met wandelroutemarkeringen. Kijkend op de kaart (OpenStreetMap) zou je zo moeten kunnen lopen: Aangekomen bij de Enschedese Havenweg ga je niet rechtsaf maar rechtdoor. Dan kom je uit bij het kanaal. Dat volg je een stukje naar rechts en dan ga je rechtsaf een pad op. Dat is het pad dat uitkomt op het Broeierdpad.

Reactie op Lonesome Sparrow / Enschedese Havenweg

Bart van der Schagt, 23-10-2017

Heb even gekeken naar de mogelijkheden om de Enschedese Havenweg te vermijden. Dan moet de route al ruim voor punt 4 gewijzigd worden, mis je wat mooie paadjes en kom je ook een keer over asfalt. Gelukkig is het maar een stuk van iets meer dan 500 m.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info