Groene Wissel 448: Esbeek

Struinen langs de Reusel

Groene Wissel Esbeek
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Esbeek

 • Startadres:

  bushalte Esbeekseweg, Esbeek
  Esbeekseweg
  Esbeek

 • Coördinaten:

  51°27’50” N   5°8’25” E

Van een overweldigende, betoverende schoonheid zijn de kilometerslange struin- en slingerpaden langs de Reusel: een prachtige beek die heftig meanderend door het uitgestrekte landgoed De Utrecht kronkelt. Wat zult u genieten van de bijna paradijselijke sfeer en vooral in het voorjaar en vroege zomer de zeer uitbundige flora. De wandeling naar en van dit wandelwalhalla mag er ook zijn: u kuiert daarmee over vele lommerrijke Brabantse landwegen, door zeer afwisselende bossen en langs enkele vennen. Onderweg passeert u rakelings Arboretum Arnoldspark, u kunt het even bezoeken. De hierboven zo bejubelde paden langs de Reusel vormen geen onderdeel van het Wandelnetwerk, dus verlaat u onderweg dat netwerk regelmatig, dit staat in de routebeschrijving duidelijk aangeven. Even voorbij de helft van deze prachtige wandeling komt u langs horeca In Den Bockenreyder, de uitsmijters daar zijn wereldberoemd! Op de bebouwing na gaat deze wandeling praktisch geheel over onverharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtig

Jerry van Rekom, 19-08-2018

Mooie wandeling. Zeker één van de mooiste. Vooral het struinen langs de Reusel is prachtig. Ook vanwege de enorme rust een aanrader. Stoppen bij De Bockenrijder kan, maar daar is het altijd druk. Beter is de wandeling even evalueren aan het eind in Esbeek in het Schuttershof.

Trots op mijn Brabantse land!

Loes, 21-03-2018

Dat gevoel bekruipt als je het landgoed De Utrecht inloopt. Wat een rust en pure schoonheid, hier in het zuidelijk gedeelte van Noord-Brabant. En wat is het er stil. Even stilstaan en genieten bij de Brabantse vennetjes. Het is pas maart, maar in alle jaargetijden is het hier prachtig. Zeker ook op een dag als vandaag, met een strakblauwe vrieslucht. Dan opeens wordt je begroet door de snelstromende Reusel. Die kronkelt waarschijnlijk al eeuwenlang op deze wijze door het landschap. Bij boerderij De Koekoek staat een heerlijke bank en zelfs een hutje voor beschutting bij slecht weer. De trotse boer vermeldt middels een bord dat zijn familie hier al decennialang vee houdt. Verderop een beetje verbaasd, hoe komt op deze plek nu een Arboretum? Hele oude plaatjes van bomen in rechte lanen. Ja en die Bockenreijder, die moet je aandoen. Al is het maar voor een Brabants bakkie of een spiegeleitje. Dan ook even proberen of je de in het Brabants geschreven menukaart kunt vertalen! Kortom een aanrader deze heerlijke wandeling.

Wat een prachtige route!

Jos, 27-06-2017

Gisteren hebben mijn vrouw en ik de Groene Netwerk Wissel 448 gewandeld: Esbeek, struinen langs de Reusel. Wat een prachtige route! Wij hebben al vaak in deze omgeving gewandeld, onder andere de Andreas Schotel wandelroute vanuit Esbeek. Maar we werden verrast door de diverse voor ons onbekende paadjes die in deze route zijn opgenomen. Leuk dat er ook diverse items van Andreas Schotel in deze route zitten. Met het ven bij de 'baadsters' liepen wij tegen iets nieuws aan: de bijenhut. Prachtig. Weer een verrijking daar midden in de natuur. Bij de Bockenreyder was het weer ouderwets druk en gezellig. De route over de natuurbegraafplaats heeft altijd weer iets bijzonders. De rust voelt goed aan en het terrein maakt indruk. Complimenten voor deze prachtige en verrassende route. We hebben met volle teugen genoten!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Schuttershof

Dorpsstraat 2

5085 EG Esbeek

Herberg In Den Bockenreyder

Dunsedjk 3

5085 ND Esbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info