Groene Wissel 448: Esbeek

Struinen langs de Reusel

Groene Wissel Esbeek
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Esbeek

 • Startadres:

  bushalte Esbeekseweg, Esbeek
  Esbeekseweg
  Esbeek

 • Coördinaten:

  51°27’50” N   5°8’25” E

Van een overweldigende, betoverende schoonheid zijn de paden langs de Reusel: een prachtige beek die heftig meanderend door de bossen van het uitgestrekte landgoed 'De Utrecht' kronkelt. Wat zult u genieten van de bijna paradijselijke sfeer en vooral in het voorjaar en vroege zomer de zeer uitbundige flora langs en in de buurt van de beek. De wandeling naar en van dit wandelwalhalla mag er ook zijn: u kuiert over vele lommerrijke Brabantse landwegen, door zeer afwisselende bossen en langs enkele prachtige vennen. Onderweg wandelt u rakelings langs Arboretum Arnoldspark, u kunt het even bezoeken. Even voorbij de helft van deze prachtige wandeling komt u langs horeca In Den Bockenreyder. Op de bebouwing na gaat deze wandeling praktisch geheel over onverharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtig!

Titia_k, 18-05-2019

Wat een prachtige wandeling met heel veel variatie! Grotendeels zandpad, langs mooie akkers, door (dennen)bos, over hei, en langs beek en ven. En ook nog de Andreas Schotel-beelden en boerderijen. Behalve bij In den Bockenreyder en bij de beelden was niemand te bekennen. Wel veel muggen langs de Reusel!

Prachtig

Jerry van Rekom, 19-08-2018

Mooie wandeling. Zeker één van de mooiste. Vooral het struinen langs de Reusel is prachtig. Ook vanwege de enorme rust een aanrader. Stoppen bij De Bockenrijder kan, maar daar is het altijd druk. Beter is de wandeling even evalueren aan het eind in Esbeek in het Schuttershof.

Trots op mijn Brabantse land!

Loes, 21-03-2018

Dat gevoel bekruipt als je het landgoed De Utrecht inloopt. Wat een rust en pure schoonheid, hier in het zuidelijk gedeelte van Noord-Brabant. En wat is het er stil. Even stilstaan en genieten bij de Brabantse vennetjes. Het is pas maart, maar in alle jaargetijden is het hier prachtig. Zeker ook op een dag als vandaag, met een strakblauwe vrieslucht. Dan opeens wordt je begroet door de snelstromende Reusel. Die kronkelt waarschijnlijk al eeuwenlang op deze wijze door het landschap. Bij boerderij De Koekoek staat een heerlijke bank en zelfs een hutje voor beschutting bij slecht weer. De trotse boer vermeldt middels een bord dat zijn familie hier al decennialang vee houdt. Verderop een beetje verbaasd, hoe komt op deze plek nu een Arboretum? Hele oude plaatjes van bomen in rechte lanen. Ja en die Bockenreijder, die moet je aandoen. Al is het maar voor een Brabants bakkie of een spiegeleitje. Dan ook even proberen of je de in het Brabants geschreven menukaart kunt vertalen! Kortom een aanrader deze heerlijke wandeling.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Schuttershof

Dorpsstraat 2

5085 EG Esbeek

Herberg In Den Bockenreyder

Dunsedjk 3

5085 ND Esbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info