Groene Wissel 382: Geesteren (Ov)

Twents Boerenland

Groene Wissel Geesteren (Ov)
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Geesteren (Ov)

 • Startadres:

  bushalte Dorpsstraat, Geesteren (Ov)
  Dorpsstraat
  Geesteren (Ov)

 • Coördinaten:

  52°25’16” N   6°44’14” E

Na het bezichtigen van de St. Pancratiuskerk (de deur is meestal open) maakt u door het rustieke Twentse boerenland een prachtige, zeer afwisselende wandeling. Over rustige binnendoor asfaltwegjes, fraaie landwegen en een pad langs de meanderende Markgraven (een beek) wandelt u naar en door het kleine particuliere landgoed Schultenwolde. Bijzonder is dat daar alle paden zijn geflankeerd met metershoge rododendrons, dat wordt dus genieten geblazen als deze in bloei staan (april/mei). Het volgende hoogtepunt van deze wandeling is het authentieke Twentse boerderijcomplex Erve Volmerinck en de laatste is een één kilometerlang wandelpad langs de (in 2012 vergraven) meanderende Markgraven, de beek waar u al eerder langs liep. Daarna kuiert u over rustige asfaltwegjes langs horeca Herterij Twente en over nog menig bomenrijke landweg weer naar de bushalte in Geesteren.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Bos Schultenwolde afgesloten

TP, 04-05-2020

Gisteren deze wandeling gelopen en wat een mooie wandeling zeg! Helaas was het stukje door het bos bij landgoed Schultenwolde t.n.o. afgesloten vanwege werkzaamheden en het coronavirus (zie hun website). Omlopen kan door bij 'Na ruim 500m (dat is 100mna het fietspad/weg-knikje) RA en over een leuningloos planken brugje' (begin sectie 2) dat brugje te negeren en de weg uit te lopen tot het einde en daar LA te gaan. Daar zit je weer op de route bij paal J68 (waar je normaal gesproken RD zou gaan).

Reactie op Marcel de Valk

Bart van der Schagt, 07-01-2018

Je kunt je aanvulling en foto mailen aan: wandelbart@nlwandel.nl alvast bedankt voor de moeite!

Aanvulling

Marcel de Valk, 07-01-2018

Punt 4. ... LA en blijf RD gaan. In de verte zie je Mariakapel De Loo-Esch aan de Meijersweg. Een foto kan ik eventueel opsturen. Dan graag aangeven naar welk e-mailadres. Routebeschrijving was heel goed, zeker met de plattegrond erbij. Met dank en vriendelijke groet, Marcel de Valk

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info