Groene Wissel 184: Gramsbergen

Het Vechtdal, route 5

Groene Wissel Gramsbergen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Gramsbergen

 • Startadres:

  station Gramsbergen
  De Oostermaat 65
  7783 BW Gramsbergen

 • Coördinaten:

  52°36’36” N   6°40’34” E

Het eerste deel van deze route wandelt u door het verstilde dorp Gramsbergen en over grasdijken en rustige asfaltwegjes door het Vechtdal; onderweg komt u langs een paar fraaie oude Vechtarmen, rijk aan natuurschoon. Het tweede deel gaat over de (zeer) stille asfaltwegjes, gras- en landwegen van de Holthemer Es, de Kloostermaten, het Holthemer- broek en veld en de Veldinge Maten; samen een prachtig en rustiek essenlandschap waar u zult genieten van de stilte. Langs het Almelo - De Haandrikkanaal wandelt u weer naar het station. Na Gramsbergen komt u geen horeca meer tegen. Wandel ook eens de andere vier Groene Wissel Vechtdalroutes vanaf de treinstations Dalfsen, Ommen, Mariënberg en Hardenberg.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Gramsbergen: het Vechtdal route nr. 5

Josephine, 27-08-2011

Een mooie landelijke route met enigszins lange rechte stukken. Je moet er dus van houden. Bij de bakkerij Meidoorn kun je koffie even drinken. Let wel even goed op, want je loopt deze bakker gauw voorbij. Ik zou willen adviseren om deze route te gaan lopen indien er een paar dagen niet heeft geregend. Door de recente regenrijke periode zijn de graspaden heel erg drassig. Het is goed om te weten. De routebeschrijving klopt exact met dank aan de routemaker.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info