Groene Wissel 184: Gramsbergen

Het Vechtdal, route 5

Groene Wissel Gramsbergen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Gramsbergen

 • Startadres:

  station Gramsbergen
  De Oostermaat 65
  7783 BW Gramsbergen

 • Coördinaten:

  52°36’36” N   6°40’34” E

Het eerste deel van deze route wandelt u door het verstilde dorp Gramsbergen en over grasdijken en rustige asfaltwegjes door het Vechtdal, onderweg komt u langs een paar fraaie oude Vechtarmen, rijk aan natuurschoon. Het tweede deel gaat over de (zeer) stille asfaltwegjes, gras- en landwegen van de Holthemer Es, de Kloostermaten, het Holthemerbroek en -veld en de Veldinge Maten, samen een prachtig en rustiek essenlandschap waar u zult genieten van de stilte. Langs het Almelo - De Haandrikkanaal wandelt u weer naar het station. Na Gramsbergen komt u geen horeca meer tegen. Wandel ook eens de andere vier Groene Wissel Vechtdalroutes vanaf de treinstations Dalfsen, Ommen, Mariënberg en Hardenberg.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mooie route

Hero Bruinsma, 12-06-2020

Gisteren deze route gelopen als eerste van de vijf door het vechtdal. De brug die in een andere reactie genoemd werd is ondertussen vervangen. Er ligt een mooi nieuw exemplaar. De grasdijk aan de andere zijde van de brug hebben wij links laten liggen. Het gras stond hier kniehoog en het had in de ochtend stevig geregend. De weg had hier even onze voorkeur. Buiten dat een mooie route om te wandelen. Bij Gramsbergen is men nu aan het werk aan de kanaaldijk. Hierdoor moet je hier nu een stukje omlopen (omleidingsbordjes wijzen hier de weg). Is een stukje extra lopen, maar niet dramatisch.

Reactie op Y Campschroer

Bart van der Schagt, 23-06-2019

Nadat je Gramsbergen bent uitgelopen en de Vecht bent overgestoken, steek je via de Beltmansbrug een afwateringskanaal over. Deze brug is vanwege reparatie tijdelijk buitendienst: de brug wordt in de zomer van 2019 vervangen. Tot die tijd kun je dit alternatief volgen: steek niet die brug over, blijf aan de linkerkant van dat kanaal. Na ca 1km kun je via een ander brug dat kanaal over. Is ook deze buitendienst (alle bruggen over dat kanaal worden vervangen), dan is er wederom 1 km verderop nog een brug. Op het kaartje kijkend kun je de route in beide gevallen makkelijk oppakken. Die 2e alternatieve brug is bij punt 2 op het kaartje.

Geen brug meer

Y Campschroer, 23-06-2019

Gisteren heb ik deGramsbergen wissel gelopen, althans geprobeerd. De brug over de Vecht op de grasdijk aan het kanaal is er niet meer. Ik begreep van een aardige Gramsberger die mij aan een alternatieve route heeft geholpen dat het niet waarschijnlijk is dat die brug er snel weer komt. Dankzij de hulp ben ik via het WillemWolthuis pad, dat loopt langs de Vecht (de zuidelijke tak, boven het kanaal) bij de spoorwegovergang over het kanaal weer op de route gekomen. Heerlijk gewandeld, ik had het rijk alleen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info