Groene Wissel 146: Hardenberg

Het Vechtdal, route 4

Groene Wissel Hardenberg
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Hardenberg

 • Startadres:

  station Hardenberg
  Stationsstraat 26
  7772 CJ Hardenberg

 • Coördinaten:

  52°34’20” N   6°37’39” E

Met de eerste helft wandelt u aan de noordkant van de Vecht over rustige wegjes en over de hoge struin/slingerpaadjes van de beboste stuifzandduinen van de Rheezerbelten. Bij de stuw van Diffelen steekt u de Vecht over en kuiert aan de zuidkant over een bonte mengeling van rustige asfalt- en boerenklinkerwegjes, graspaden en landwegen weer naar het station. De laatste dikke kilometer door Hardenberg is een beetje taai: u loopt daar langs een industriegebied, goed om te weten. Een flink deel van deze wandeling loopt over verharde paden en wegen, die zijn doorgaans rustig. Voor het struindeel over de Rheezerbelten is het handig de gps-track op een smartphone of gps-apparaat te volgen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mooie Rheezerbelten

Frits Schipper, 08-04-2020

Na eerder deze week Vechtdal 1 gelopen te hebben, waag ik me nu aan Vechtdal 4 vanuit Hardenberg. Wederom een warme dag, nu wel wat meer sluierbewolking. Vanaf het station nar het centrum door een lange winkelstraat, maar dan en je ook al gauw in het buitengebied van Hardenberg. Na het bochtige fietspad volgen de nodige asfaltpaden, maar bij de Rheezerweg volgt even later het mooiste deel van de route: de hooggelegen paden over beboste oude rivierduinrichels. Eerst even een flink klimmetje omhoog en dan hoog blijven lopen. Het is af en toe wel goed zoeken naar het juiste paadje, maar met hulp van de gps-track gat het wonderwel goed. Zonder gps en met alleen papier zou ik allang verdwaald zijn?Wat een wondermooie wandeling over de Reezerbelten. Klimmen en dalen, smalle paadjes, rechts een groot zanddal, van mij had dit stuk nog langer mogen zijn. Later neem ik gewoon de grasbaan langs de watergang, loopt iets moeilijker, maar over asfalt lopen doe ik al zoveel tijdens deze wandeling. Mede door het mooie weer en de rustige asfalt-en boerenklinkerwegjes ben ik toch sneller dan verwacht alweer bij het industrieterrein. Tja, op asfalt kun je nu eenmaal steviger doorlopen. Met de blik naar links op het Vechtdal valt deze laatste kilometer nog wel mee.

Beter beschreven

Bart van der Schagt, 03-12-2018

Het deel over de Rheezerbelten is wat duidelijke beschreven. 'Verdwaal' je daar toch, links beneden die duinrug ligt een wandelpad met wandelroutemarkeringen. volg je die, dan kom je vanzelf weer uit op de route.

Reactie op Brendan Sheedy

Bart van der Schagt, 23-05-2016

Inderdaad, door die wirwar van paadjes is het daar wat lastig het juiste pad te vinden. M.b.v. het kaartje kun je dan een stukje over de weg lopend wat verderop weer op de route komen. Mochten meerdere wandelaars 'last' van dat stukje hebben, dan hoor ik dat hier heel graag en ga dan proberen de route daar wat makkelijker volgbaar te maken.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel boerderij restaurant De Gloepe

Rheezerweg 84a

7795 DA Diffelen

Restaurant De Rheezerbelten

Grote Beltenweg 1

7771 SX Hardenberg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info