Groene Wissel 146: Hardenberg

Het Vechtdal, route 4

Groene Wissel Hardenberg
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Hardenberg

 • Startadres:

  station Hardenberg
  Stationsstraat 26
  7772 CJ Hardenberg

 • Coördinaten:

  52°34’20” N   6°37’39” E

Met de eerste helft wandelt u aan de noordkant van de Vecht over rustige wegjes en over de hoge struin/slingerpaadjes van de beboste stuifzandduinen van de Rheezerbelten. Bij de stuw van Diffelen steekt u de Vecht over en kuiert aan de zuidkant over een bonte mengeling van rustige asfalt- en boerenklinkerwegjes, graspaden en landwegen weer naar het station. De laatste dikke kilometer door Hardenberg is een beetje taai: u loopt daar langs een industriegebied, goed om te weten. Een flink deel van deze wandeling loopt over verharde paden en wegen, die zijn doorgaans rustig. Voor het struindeel over de Rheezerbelten is het handig de gps-track op een smartphone of gps-apparaat te volgen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Beter beschreven

Bart van der Schagt, 03-12-2018

Het deel over de Rheezerbelten is wat duidelijke beschreven. 'Verdwaal' je daar toch, links beneden die duinrug ligt een wandelpad met wandelroutemarkeringen. volg je die, dan kom je vanzelf weer uit op de route.

Reactie op Brendan Sheedy

Bart van der Schagt, 23-05-2016

Inderdaad, door die wirwar van paadjes is het daar wat lastig het juiste pad te vinden. M.b.v. het kaartje kun je dan een stukje over de weg lopend wat verderop weer op de route komen. Mochten meerdere wandelaars 'last' van dat stukje hebben, dan hoor ik dat hier heel graag en ga dan proberen de route daar wat makkelijker volgbaar te maken.

Groene Wissel Hardenberg

Brendan Sheedy, 22-05-2016

Op 15 mei j.l. heb ik G. Wissel Hardenberg gelopen. Een mooi en afwisselende route en mijn 4de Vechtdal route tot nu toe. Door de zeer goed en duidelijk geschreven routes is het niet makkelijk om de weg kwijt te raken. Ik raakte deze keer echter wel de weg kwijt. (na het hoogste punt van de Rheezerbelten)

Ik moest met een bochtje mee naar links en gaandeweg naar rechts afdalen en later weer afdalen het bos in. (kort gezegd)

Na veel zoeken na dat hoogste punt bleef ik steeds bij of naast het grote zanddal afdalen. Na dat hoogste punt vond ik het een wir war van paadjes en was het voor mij onduidelijk!

Uiteindelijk ben ik teruggegaan naar de Rheezerweg en heb ik de route weer opgepikt hij het begin van punt 3

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel boerderij restaurant De Gloepe

Rheezerweg 84a

7795 DA Diffelen

Restaurant De Rheezerbelten

Grote Beltenweg 1

7771 SX Hardenberg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info