Groene Wissel 146: Hardenberg

Het Vechtdal, route 4

Groene Wissel Hardenberg
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Hardenberg

 • Startadres:

  station Hardenberg
  Stationsstraat 26
  7772 CJ Hardenberg

 • Coördinaten:

  52°34’20” N   6°37’39” E

U maakt een prachtige en afwisselende wandeling door het Vechtdal. Op de heenweg wandelt u aan de noordkant van de Vecht over rustige wegjes, een graspad langs een beek en over de hoge slingerpaadjes van de beboste stuifzandduinen van de Rheezerbelten. Bij de stuw van Diffelen steekt u de Vecht over en wandelt over een bonte mengeling van rustige asfalt- en boerenklinkerwegjes, graspaden, landwegen en langs akkerranden naar het station. Ongeveer de helft van deze wandeling gaat over verharde paden en wegen. De laatste dikke kilometer door Hardenberg is een beetje taai; u loopt daar langs een industriegebied. Het kon niet anders, het zij zo, maar wel goed om te weten. Loop ook eens de andere drie Groene Wissel Vechtdalroute’s! De startpunten hiervan zijn: de stations van Mariënberg, Ommen en Dalfsen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Brendan Sheedy

Bart van der Schagt, 23-05-2016

Inderdaad, door die wirwar van paadjes is het daar wat lastig het juiste pad te vinden. M.b.v. het kaartje kun je dan een stukje over de weg lopend wat verderop weer op de route komen. Mochten meerdere wandelaars 'last' van dat stukje hebben, dan hoor ik dat hier heel graag en ga dan proberen de route daar wat makkelijker volgbaar te maken.

Groene Wissel Hardenberg

Brendan Sheedy, 22-05-2016

Op 15 mei j.l. heb ik G. Wissel Hardenberg gelopen. Een mooi en afwisselende route en mijn 4de Vechtdal route tot nu toe. Door de zeer goed en duidelijk geschreven routes is het niet makkelijk om de weg kwijt te raken. Ik raakte deze keer echter wel de weg kwijt. (na het hoogste punt van de Rheezerbelten)

Ik moest met een bochtje mee naar links en gaandeweg naar rechts afdalen en later weer afdalen het bos in. (kort gezegd)

Na veel zoeken na dat hoogste punt bleef ik steeds bij of naast het grote zanddal afdalen. Na dat hoogste punt vond ik het een wir war van paadjes en was het voor mij onduidelijk!

Uiteindelijk ben ik teruggegaan naar de Rheezerweg en heb ik de route weer opgepikt hij het begin van punt 3

Het mooie Vechtdal

CS, 11-06-2014

Vandaag de wandeling gemaakt rondom het mooie Vechtdal. Dat de Vecht een hoge waterstand bereikt had, konden we aan het begin al goed merken. Op een uitkijkpunt leverde dit mooie vergezichten op. Verder nog gelopen over de Rheezerbelten, hoge stuifduinen. Kort hierna waren we welkom bij de Rheezerkamer voor koffie met gebak, dat ging er wel in. Vervolgens verder gelopen over landelijk gebied en nog een koffiestop gehad bij een Rustpunt in een stal van een boerderij met een leuke huiselijke sfeer.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info