Groene Wissel 133: Haren

Stroomdal Drentsche Aa

Groene Wissel Haren
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Haren (Gr)

 • Startadres:

  station Haren
  Stationsplein 1
  9751 SZ Haren

 • Coördinaten:

  53°10’29” N   6°37’3” E

U maakt een prachtige, zeer afwisselende wandeling door het stroomdal van de Drentsche Aa. U zult niet alleen genieten van dit vogelrijke weidse landschap maar ook van de 2 intieme bosrijke landgoederen waar u doorheen wandelt: Vosbergen en De Duinen. In dat laatste landgoed wandelt u over een rug van oude (beboste) rivierduinen. Met het tweede deel wandelt u over een schitterend natuurpad door de rietlanden van- en langs het Friescheveen. Na de versnapering in het gezellige Café Friescheveen wandelt u door de groenstroken van Haren. Kijkend op het kaartje van deze wandelroute ziet u dat u een flink deel door Haren loopt. Laat u daardoor niet afschrikken; op de heenweg wandelt u door een vijverpark en een parkachtige begraafplaats en op de terugweg door de groenstroken die Haren rijk is.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Brug over de Drentsche Aa afgesloten tot medio juni

Roelof Kotvis, 18-04-2018

De brug over de Drentsche Aa in de Oosterbroekweg is van 23 april tot en met 15 juni afgesloten vanwege werkzaamheden. Er zijn helaas geen andere bruggen in de directe omgeving, een alternatieve route ligt dan ook niet meteen voor de hand. Misschien verstandig om deze route (die overigens zeer de moeite waard is) voorlopig maar even te mijden...

Prachtige route!

Anko en Mien, 08-12-2014

We hebben vandaag genoten van de groene wissel Haren. Prachtige route! Een deel was voor ons bekend maar een groot deel waren we nog nooit eerder geweest. Kortom: Een prachtige wandeldag!

Heerlijke verrassende wandeling

LV, 11-06-2014

Wat een heerlijke verrassende wandeling. Door mooi Haren en verder door het prachtige landschap van de Drentsche Aa naar Friescheveen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Friescheveen

Meerweg 136

9752 XE Haren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info