Groene Wissel 402: Heiloo 2

Bos, Graskaden en Bollen

Groene Wissel Heiloo 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Heiloo

 • Startadres:

  station Heiloo
  Stationsweg 90
  1851 LM Heiloo

 • Coördinaten:

  52°36’0” N   4°42’5” E

Na de dorpskern wandelt u een lekker stuk door het prachtige bos van Landgoed Nijenburg en daarna over schelpenpaden langs de Egmonderbinnenvaart naar het weidse polderland van de Egmonden. Daarin kuiert u over graskaden langs diezelfde vaart langs vele bollenvelden en dwars door weilanden naar de horeca van Egmond-Binnen. Vanaf daar gaat u over doorgaans rustige asfaltwegjes dwars door de bollenvelden en langs de grootste Nederlandse bedevaartplaats (Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo-Kapel) weer naar het station. Deze wandelroute gaat voor ongeveer de helft over verharde paden en wegen en voor 1/3 deel langs en dwars door de bollenvelden. In de bollenbloeiperiode kan het hier drukker zijn dan u lief is, maar lang niet zo druk als in de omgeving van Lisse en Hillegom.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Leuke wandeling in bloei periode bollenvelden

Annette van Erkel, 11-04-2020

Zaterdag, 11 april, 'n zonnige voorjaarsdag. Door de corona-epidemie ook heel rustig in Heiloo en helemaal op de landweggetjes rond Heiloo. Nauwelijks wandelaars, hier en daar fietsers. Het is 'n afwisselende wandeling. Ik vind de stukken langs de bloeiende bollenvelden en 't bezoek aan de bloeiende fruitboomgaard van de Abdij wel de mooiste delen van de wandeling . M.i. deze wandeling in 't voorjaar lopen! Prima uitleg zoals alle groenwissels. Weer veel dank!

Reactie op Trees

J van der Haar, 18-04-2019

Ik denk dat Trees haar reactie bij de verkeerde GW Heiloo heeft geplaatst. De andere GW Heiloo nr. 45 is 22km lang en gaat inderdaad ook door duinen en bos. Dit in tegenstelling tot deze GW die niet door bos en duin voert ?

Reactie op Trees Haring

Bart van der Schagt, 16-04-2019

Trees, hoe kom je aan die 24 km.? Hopelijk niet van een stappenteller, die zijn voor het meten van afstanden onbetrouwbaar. De afstand van deze route is 14,2 km.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info