Groene Wissel 402: Heiloo

Bos, Graskaden en Bollen

Groene Wissel Heiloo
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Heiloo

 • Startadres:

  station Heiloo
  Stationsweg 90
  1851 LM Heiloo

 • Coördinaten:

  52°36’0” N   4°42’5” E

Na de dorpskern wandelt u een lekker stuk door het prachtige bos van Landgoed Nijenburg en daarna over schelpenpaden langs de Egmonderbinnenvaart naar het weidse polderland van de Egmonden. Daarin kuiert u over graskaden langs diezelfde vaart langs vele bollenvelden en dwars door weilanden naar de horeca van Egmond-Binnen. Vanaf daar gaat u over doorgaans rustige asfaltwegjes dwars door de bollenvelden en langs de grootste Nederlandse bedevaartplaats (Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo-Kapel) weer naar het station. Deze wandelroute gaat voor ongeveer de helft over verharde paden en wegen en voor 1/3 deel langs en dwars door de bollenvelden. In de bollenbloeiperiode kan het hier drukker zijn dan u lief is, maar lang niet zo druk als in de omgeving van Lisse en Hillegom.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Bloembollen en Bedevaartplaats

Annemarieke Verheij, 29-04-2018

Afgelopen zondag heb ik de Groene Wissel Heiloo gelopen. Een afwisselende wandeling over een landgoed,door een recreatiegebied, langs bloeiende bollenvelden en als absoluut hoogtepunt de Abdij van Egmond en Nederlands grootste bedevaartplaats in Heiloo-Kapel. Wat een bijzondere sfeer daar, ik vergat helemaal dat ik ergens in de Noord-Hollandse liep. Met name wanneer de bloembollen in bloei staan is deze wandeling een echte aanrader! Mijn fotoverslag van de wandeling is te vinden op: http://www.verheijfotografie.nl/index.php/er-op-uit/op-pad/noord-holland/gw-heiloo/

Reactie op Helga van der Horst

Bart van der Schagt, 12-05-2015

Helga, ik heb je tip erbij gezet. Bedankt!

Bezoek Abdij Egmond-Binnen

Helga van der Horst, 11-05-2015

Op zaterdag 9 mei 2015 de bollenwandeling gedaan in Heiloo. Prachtige wandeling. Had alleen bij kp 30 een bezoek aan de ABDIJ bijna overgeslagen. Dit is zeker aanbevelenswaardig. Ik zou de wandelaars hier wel op attenderen in uw beschrijving. Al is het maar voor een kopje koffie en/of toiletbezoek. Ook de tuinen en de abdijwinkel zijn een bezoekje waard.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info