Groene Wissel 14: Hillegom

Naar de bollen..... (velden)

Groene Wissel Hillegom
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Hillegom

 • Startadres:

  station Hillegom
  2e Loosterweg 2
  2182 CJ Hillegom

 • Coördinaten:

  52°18’7” N   4°33’57” E

Vanaf het station duurt het niet lang voordat u de eerste bollenvelden ziet. Wandelend door deze streek tussen Hillegom, Lisse en De Zilk zullen er nog velen volgen; met zelfs een weg die er dwars door heen gaat. U komt langs de ingang van de Keukenhof en kunt daar een bezoek aan brengen. Voor de afwisseling wandelt u halverwege door het oude Landgoed Keukenhof; een prachtig stukje moerasbos. Deze wandeling gaat grotendeels over verharde wegen (in deze streek kan dat bijna niet anders). Het kan op een mooie zondagmiddag (heel) erg druk zijn, vooral in de "bloeiperiode" van de bollenvelden. Dus dan kunt u deze wandeling beter tijdens de rustigere ochtenduren of op een doordeweekse dag maken. Tijdens de avonduren is ook zo gek nog niet...

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Afrader

Leon, 11-04-2019

Deze wandeling is een echte afrader. ( zeker buiten de bloei van de bollenvelden ) Het grootste gedeelte van deze wandeling loopt langs veelal smalle wegen zonder voetpad. Wij liepen op op een doordeweekse dag in de namiddag. Ondanks dat moest je je aandacht echt bij het verkeer houden. Het tegemoetkomend auto verkeer moest veelal voor ons stoppen voor tegenliggers. Een klein maar aantrekkelijk gedeelte van de tocht liep door het landgoed Keukenhof. Helaas was het niet mogelijk om de wandeling af te breken om ergens tussendoor terug te keren naar het station. Achter het voormalig station Lisse zijn we langs de vaart terug gelopen. Het bovenstaande laat onverlet dat de bollenvelden erg mooi in bloei stonden. maar het volgend jaar pakken we weer de fiets.

Gelopen maandag, 18 april 2016

Els de Bont, 19-04-2016

Mooie wandeling! Overal waar wij liepen waren bollenvelden en volop kleur te zien. De druktes vonden wij erg meevallen, maar dit kwam waarschijnlijk omdat het maandag was. Het enige jammere was dat op het stukje tussen de bollenvelden wandelen helaas geen bollen stonden vlak naast de route... Maar dit kan in een ander jaar natuurlijk weer anders zijn. Zeker een aanrader om in april te lopen!

Reactie op Rob Hartog

Bart van der Schagt, 10-04-2016

Rob, natuurlijk heb je helemaal gelijk. Ik waarschuw daar ook nadrukkelijk voor! Wil je een rustige 'Bollenwandeling' maken, loop dan in Noordholland een van de Groene Wissels vanaf station Heiloo (45 en 405) of neem vanaf Alkmaar de bus naar Egmond a/d Hoef en loop daar Groene Wissel 405

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info