Groene Wissel 14: Hillegom

Naar de bollen.... (velden)

Groene Wissel Hillegom
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Hillegom

 • Startadres:

  station Hillegom
  2e Loosterweg 2
  2182 CJ Hillegom

 • Coördinaten:

  52°18’7” N   4°33’57” E

Vanaf het station duurt het niet lang voordat u de eerste bollenvelden ziet. Wandelend door deze streek tussen Hillegom, Lisse en De Zilk zullen er nog velen volgen, met zelfs een weg die er dwars doorheen gaat. U komt langs de ingang van de Keukenhof en kunt daar een bezoek aan brengen. Voor de afwisseling wandelt u halverwege door het oude Landgoed Keukenhof, een prachtig stukje moerasbos. Deze wandeling gaat grotendeels over verharde wegen (in deze streek kan dat bijna niet anders). Het kan op een mooie zondagmiddag (heel) erg druk zijn, vooral in de 'bloeiperiode' van de bollenvelden. Dus dan kunt u deze wandeling beter tijdens de rustigere ochtenduren of op een doordeweekse dag maken. Tijdens de avonduren is ook zo gek nog niet...

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Tulpen- & Hyacintenvelden in bloei

Annette van Erkel, 09-04-2020

Woensdag 8 april deze groene wissel weer gelopen. Zomerse zonnige dag in April. Vanwege 't corona-virus Keukenhof en Kasteel Keukenhof met Lam Museum gesloten. De anderhalve afstand regel was niet moeilijk aan te voldoen. Er waren nauwelijks andere wandelaars. Weinig verkeer. De tulpen en hyacinten stonden er weer kleurrijk en prachtig bij. De hele regio geurt naar hyacinten. De tulpenverkoper , die van ?1,? per bos, had bij z'n standje een potje voor 't geld neer gezet. Zo te zien functioneerde dat heel goed. Veel werkers in de velden. Dat leverde mooie foto-plaatjes op. ''N zeldzaam mooie dag in deze zo moeilijke tijd!

Verkeer

Yolanda, 21-03-2020

In het weekend met mooi weer in de bollentijd is deze wandeling ronduit gevaarlijk! Het eerste stuk tot de keukenhof viel mee maar daarna niets dan langsrazend verkeer.

Crocus-velden

Annette van Erkel, 11-03-2020

Begin maart , zonnige zaterdag. De narcissen velden in volle bloei 2 fel paarse crocussen velden. Schitterend! Koffie gedronken in de hofboerderij bij kasteel Keukenhof, buiten in 't zonnetje. In 't bos Keukenhof wordt hard gewerkt, bomen gesnoeid, bankjes met grappige teksten geplaatst, 't kabouterbos gerenoveerd . Veel bloeiende narcisjes tussen de kabouters. Bij de Zilk bosjes narcissen à o, 50 gekocht. Nauwelijks wandelaars of tourfietsers. weinig autoverkeer voor deze regio. Samenvattend -'n heerlijke kleurrijke wandeling- Over 'n paar weken nog ns, voor de hyacinten en tulpen!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Station Lisse

Stationsweg 59

2161 AM Lisse

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info