Groene Wissel 558: Hoevelaken

Langs de Barneveldse Beek

Groene Wissel Hoevelaken
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  7 km

 • Startplaats:

  Hoevelaken

 • Startadres:

  station Hoevelaken
  Stoutenburgerlaan
  Hoevelaken

 • Coördinaten:

  52°9’59” N   5°27’29” E

De eerste en laatste kilometer van deze wandelroute is een beetje taai: een binnendoorasfaltweg dat vooral in het weekend aan de drukke kant kan zijn. Daartussenin zit een hele leuke wandeling: over een prachtig bomenrijk pad loopt u een stuk langs de Barneveldse Beek, daarna over een laag grasdijkje en een houtsnipperpad door een natuurontwikkelingsgebied (een graslandreservaat). Daarna volgt een rustig asfaltwegje bijna een kilometer. Over een prachtige landweg langs de andere kant van de Barneveldse Beek en een bomenrijk halverhard weggetje dwars door landgoed Heerlijkheid Stoutenburg kuiert u weer naar die asfaltweg die u naar het station leidt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Landelijk

Heleen en Jos, 11-08-2019

Leuke, korte route dicht bij huis, door landelijk gebied. Makkelijk en gratis parkeren bij het station. We liepen een extra stukje, want ondanks de waarschuwing liepen we fout. De 'brede vage grasweg' liep dood, daar kon je met geen mogelijkheid verder, ook niet links. Daarna zijn we te ver door gelopen langs de beek. Uiteindelijk zijn we hetzelfde stuk terug gelopen en ergens dwars door een akker gegaan. Wellicht wordt het smalle pad bedoeld dat met houtsnippers is bedekt. Het leidt naar een paar mooie grote huizen. Ook de 'moderne boerderij' niet gezien, of wordt hier zo'n huis bedoeld? Al met al kwamen we toch op de asfaltweg langs Schenkerij Emelaar uit en was het een fijne wandeling met een extra kilometertje.

Leuke, korte wandeling

J.F. van Veldhoven, 21-05-2017

Een stukje natuur vlak bij huis dat ik nog niet kende. Erg leuk om door het grasland te struinen en dan een haas te spotten. Het eerste en laatste stuk is inderdaad een klein beetje saai en goed opletten geblazen maar daar tussen in een leuke wandeling.

Routebeschrijving bijgewerkt

Bart van der Schagt, 15-11-2016

Wat graslandpaadjes bleken niet meer te bestaan. Wel een leuk alternatief gevonden. De routebeschrijving is weer helemaal bij de tijd.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info