Groene Wissel 558: Hoevelaken

Langs de Barneveldse Beek

Groene Wissel Hoevelaken
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  7 km

 • Startplaats:

  Hoevelaken

 • Startadres:

  station Hoevelaken
  Stoutenburgerlaan
  Hoevelaken

 • Coördinaten:

  52°9’59” N   5°27’29” E

De eerste en laatste kilometer van deze wandelroute is een beetje taai; een binnendoorasfaltweg die vooral in het weekend aan de drukke kant kan zijn, dat wordt dus even de kiezen op elkaar. U krijgt daar wel een hele leuke wandeling voor terug. Over een prachtig bomenrijk pad loopt u een stuk langs de Barneveldse Beek, daarna over een laag grasdijkje door een natuurontwikkelingsgebied (een graslandreservaat) en steekt zelfs een weiland over. Daarna volgt een rustig asfaltwegje van een dikke vijfhonderd meter waarmee u langs Schenkerij Eemelaar komt. Over een prachtige landweg langs de andere kant van de Barneveldse Beek en een bomenrijk halverhard weggetje dwars door landgoed Heerlijkheid Stoutenberg kuiert u weer naar die asfaltweg die u naar het station leidt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Leuke, korte wandeling

J.F. van Veldhoven, 21-05-2017

Een stukje natuur vlak bij huis dat ik nog niet kende. Erg leuk om door het grasland te struinen en dan een haas te spotten. Het eerste en laatste stuk is inderdaad een klein beetje saai en goed opletten geblazen maar daar tussen in een leuke wandeling.

Routebeschrijving bijgewerkt

Bart van der Schagt, 15-11-2016

Wat graslandpaadjes bleken niet meer te bestaan. Wel een leuk alternatief gevonden. De routebeschrijving is weer helemaal bij de tijd.

Hoevelaken: klein rondje beek

René van Doorn, 21-08-2015

Wij wilden gisteren nog een vleugje Sail 2015 meepikken. Voordat Nederland massaal de Amsterdamse kaden opzoekt. Gezocht: klein (liefst onbekend) wandelgebiedje, niet te ver van Amsterdam, voor een zonnige vroege donderdagmorgen. Gevonden: GW 558, een snelle rondgang over aardige (gras)paden langs de Barneveldse Beek. Door de forse regenval van de laatste tijd waren de kleine sporen door het gras aan het begin van de wandeling zompig en kletsnat. Niet voor niets wordt in de beschrijving daarvoor gewaarschuwd. Ook de latere graslanden waren flink drassig. De passage langs/door het hoge 'weiland' even verderop was mede door het meer dan manshoge gewas behoorlijk krap en ruig. Onze lang aangelijnde honden vonden dat allemaal fantastisch. Overigens voor een gewaarschuwd mens met het juiste schoeisel geen enkel probleem. De leuke passages langs de beek worden middels kleine weggetjes door vriendelijk agrarisch land aan elkaar geknoopt. Alleen de voetgangers-onvriendelijke toegangsweg en het nogal saaie weggetje dat de wandelaar de heerlijkheid uitloodst vielen wat tegen. De schenkerij - zo gingen we tevoren na - gaat slecht op dinsdag en zaterdag los; gisteren niet zo'n punt, want we wilden toch vlotjes rond. Al met al een aardige, sobere, korte ommegang. De prima beschrijving hielp ons zeer de (gewenste) vaart erin te houden!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Schenkerij Eemelaar

Emelaarseweg 8

3791 PT Achterveld

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info