Groene Wissel 24: Hollandsche Rading

Westbroekse Zodden

Groene Wissel Hollandsche Rading
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Hollandsche Rading

 • Startadres:

  station Hollandsche Rading
  Vuurse Dreef 14
  3739 KT Hollandsche Rading

 • Coördinaten:

  52°10’41” N   5°10’45” E

Na een korte wandeling door het bosrijke Landgoed Einde Gooi wandelt u over een natuurpad door een uitgestrekt polderlandschap naar en door de Westbroekse Zodden, een laagveenmoerasgebied met typische trilvenen en rijk aan zeldzame planten, moeras-, water- en weidevogels. Door de lintdorpen Westbroek en Achttienhoven (met veel mooie boerderijen), langs Maartensdijk en de Mauritshoeve naar Landgoed Eyckenstein. Daar wandelt u door de gevarieerde stille bossen terug naar het station. Waarschuwing: ondanks de prachtige boerderijen die u al wandelend door de lintbebouwingen van Westbroek en Achttienhoven ziet, kan het asfaltwegtraject daardoorheen op mooie wandeldagen onaangenaam druk zijn.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Gewoon doen!

Ilona Blom, 16-05-2020

Laat je niet afschrikken door de reacties en autowegen. Klopt, je loopt na Westbroek relatief veel langs autowegen. Maar ik heb mij hier niet aan gestoord. Ik heb deze route vandaag gelopen en vond het een leuke wandeling. Bos, veengebieden en prachtige boerderijen. Hoogtepunten: Bert Bospad, ooievaars, bloeiende rododendrons en die mooie boerderijen.

Ook op doordeweekse dag geen aanrader

Anna Smit, 14-03-2017

Ik ben het eens met eerdere reacties dat er te veel langs autowegen gelopen moet worden. Wij wandelden deze route op een rustige doordeweekse dag maar ook dan is het geen aanrader. Na Westbroek komt er een stuk waar wij regelmatig moesten wachten totdat de auto's voorbij waren om verder te kunnen lopen, er was dan te weinig ruimte voor de wandelaar. Het stuk rond de A27 was ook geen pretje. Het gebied voor Westbroek was wel mooi.

Reactie op Andre2

Bart van der Schagt, 17-04-2016

Andre, bedankt voor je reactie. En wandelaars, doe je voordeel met de tips de route naar wens aan te passen. Het zijn goede opties!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé Peet

Dorpsweg 126

3738 CJ Maartensdijk

Perron Peet

Vuurse Dreef 20

3739 KT Hollandsche Rading

Restaurant Mauritshoeve

Maartensdijkseweg 9

3723 MC Bilthoven

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info