Groene Wissel 531: Hooghalen 2

Kamp Westerbork en Radiotelescopen

Groene Wissel Hooghalen 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Hooghalen

 • Startadres:

  bushalte Busstation, Hooghalen
  Middendorp
  Hooghalen

 • Coördinaten:

  52°55’11” N   6°32’38” E

Halverwege deze zeer afwisselende bos-, heide- en vennenwandeling kunt u het voormalige Kamp Westerbork bezoeken en de veertien radiotelescopen van het Nederlands instituut voor radioastronomie bezichtigen. U komt er langs, trek voor beiden wel wat extra tijd uit. Zowel de heen- als terugweg gaat door de prachtige Boswachterij Hooghalen. Daarin wandelt u over talrijke stille bos- en heidepaden, komt langs enkele vennen en kuiert over menig pad op de rand van bos en boerenland. Onderweg is er geen horeca, dat is er alleen in Hooghalen: Het Wapen van Schotland en de Dorpsbakker.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Yolanda

Bart van der Schagt, 20-06-2020

Vreemd van dat bord: dat is daar een openbare landweg waarvanaf je diverse keren naar links het bos in kunt. Kom je vanuit dat bos, dan zie je dat bord niet. Dat bord kan ook i.v.m. met de coronaperikelen van tijdelijke aard zijn. Voor wandelaars die dat bord toch liever niet passeren: loop nog even door, op het 1e bospad RA en op de 1e kruising LA, dan ben je weer op het bospad wat je anders vanaf die bosrandlandweg had ingeslagen.

Mooie wandeling

Yolanda, 20-06-2020

vandaag deze mooie wandeling gelopen. Je loopt wel door heel veel (bijna uitsluitend) eikenbos met hier en daar al nesten van de eikenprocessierups :-( ook door veel hoog gras, gelukkig geen teken opgelopen. op de helft van punt 3 moet je behalve langs omgevallen bomen dwars door een veld met varens. zonder gps zou ik hier niet uitgekomen zijn. Eind punt 3: bij 1e boshoek ra, daar staan grote dreigende borden verboden toegang, particulier terrein. wij hebben dit genegeerd.

Heerlijk bosrijke wandeltocht, ree gespot!

Frank van der Meer, 05-06-2020

Prachtige Groene Wissel door de uitgestrekte boswachterij Hooghalen. Hier is het zelfs op drukke dagen nog stil. Zo stil dat ik op tweede Pinksterdag een ree spot, die mij spot en er als de spreekwoordelijke haas vandoor gaat. Indrukwekkend om verschillende redenen zijn Kamp Westerbork en de 14 enorme radiotelescopen waar je onderweg langskomt. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/gwhooghalen

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info