Groene Wissel 531: Hooghalen 2

Kamp Westerbork en Radiotelescopen

Groene Wissel Hooghalen 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Hooghalen

 • Startadres:

  bushalte Busstation, Hooghalen
  Middendorp
  Hooghalen

 • Coördinaten:

  52°55’11” N   6°32’38” E

Halverwege deze zeer afwisselende bos-, heide- en vennenwandeling kunt u het voormalige Kamp Westerbork bezoeken en de veertien radiotelescopen van het Nederlands instituut voor radioastronomie bezichtigen. U komt er langs, trek voor beiden wel wat extra tijd uit. Zowel de heen- als terugweg gaat door de prachtige Boswachterij Hooghalen. Daarin wandelt u over talrijke stille bos- en heidepaden, komt langs enkele vennen en kuiert over menig pad op de rand van bos en boerenland. Onderweg is er geen horeca, dat is er alleen in Hooghalen: Het Wapen van Schotland en de Dorpsbakker.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Indrukwekkende wandeling

Dick van Voorthuizen, 25-02-2021

We hebben genoten van deze prachtige wandeling in de bossen van Hooghalen. Op de meeste stukken van deze wandeltocht kwamen we niemand tegen. Onderweg genoten we van de mooiste stukjes natuur in de Boswachterij Hooghalen. En we stonden stil bij de verschrikkingen uit de Tweede Wereldoorlog. Want Kamp Westerbork is een indrukwekkende plek die je op deze Groene Wissel aandoet. Daarna kun je weer in de rust van de natuur overpeinzen welk leed hier heeft plaatsgevonden. Zie ook ons verslag op https://www.grijsopreis.nl/wandeling-bij-hooghalen/

Prachtige stille bosrijke route.

Leo en Willy, 22-09-2020

Vrijdag 18-09-2020, tijdens onze vakantie in Drenthe, hebben wij deze Groene Wissel gelopen. De auto geparkeerd bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork als opstappunt van de route. Prachtige route door de uitgestrekte bossen van Hooghalen, wat een stilte hier. Indrukwekkend was Kamp Westerbork, voor ons tevens eindpunt van het 'Westerborkpad' waar we extra tijd voor bezichtiging hebben genomen. Opmerking - punt 3 eind één à laatste regel: in flauwe rechterbocht op 1e grassige bosweg Linksaf!!, klopt ook met GPS track. Verder complimenten voor deze prachtige en duidelijk beschreven wandeling.

Routebeschrijving

A Van der Meulen, 26-07-2020

Prachtige tocht vandaag gelopen. Wel heel veel grassige paden. Waarbij gemeld moet worden dat je na deze wandeling goed moet checken op teken. Had er 13 teken!! Vooral het pad met de vele bomen die dwars over het pad liggen is het gras wel een meter hoog, met dat er bijna geen doorgang mogelijk is. Zo'n woest pad. Één boom moest jezelf onderdoor kruipen!! Persoonlijk zeg ik neem hier een andere route(haal het uit de wandeling) indien mogelijk. Verder bij ANWB paddestoel: 21553 ( dit nr. Klopt niet) moet zijn 10265!! En van de boshoek met bord verboden toegang hebben wij genegeerd ( maar er staat een duidelijk bord).

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info