Groene Wissel 531: Hooghalen 2

Kamp Westerbork en Radiotelescopen

Groene Wissel Hooghalen 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Hooghalen

 • Startadres:

  bushalte Busstation, Hooghalen
  Middendorp
  Hooghalen

 • Coördinaten:

  52°55’11” N   6°32’38” E

Halverwege deze zeer afwisselende bos-, heide- en vennenwandeling kunt u het voormalige Kamp Westerbork bezoeken en de veertien radiotelescopen van het Nederlands instituut voor radioastronomie bezichtigen. U komt er langs, trek voor beiden wel wat extra tijd uit. Zowel de heen- als terugweg gaat door de prachtige Boswachterij Hooghalen. Daarin wandelt u over talrijke stille bos- en heidepaden, komt langs enkele vennen en kuiert over menig pad op de rand van bos en boerenland. Onderweg is er geen horeca, dat is er alleen in Hooghalen: Het Wapen van Schotland en de Dorpsbakker.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Kluizenaar in Hooghalen

Tamara de Zeeuw, 04-04-2019

Prachtige wandeling door eindeloze bossen, langs uitgestrekte heidevelden en het allermooiste, je komt bijna geen mens tegen. In ieder geval, ik kwam op een woensdagmiddag in april geen mens tegen. De routebeschrijving was duidelijk, alleen ben ik er ergens bij het 2e kopje verdwaald, 'na 100 meter het 1e pad linksaf.' Dit was een verhard pad, maar even verderop lag een onverhard pad. Vanaf daar werd het onduidelijk en heb ik een beetje rondgedwaald tot ik bij het uitgestrekte heideveld kwam die eigenlijk aan mijn rechterhand had moeten lopen. Enigszins improviserend kwam ik weer op de route uit. Op het eind moest ik weer enigszins improviseren omdat iemand (een boer?) hard zijn best had gedaan om de toegang naar het graspad af te sluiten met een berg sprokkelhout. Ik kon mijzelf er gelukkig omheen wurmen en ben terug naar de bushalte geholpen. Ik schreef een uitgebreidere blog over mijn kluizenaarswandeling op mijn website. www.levenomteeten.nl

Mooie route rond voormalig kamp Westerbork

Ellen, 25-05-2017

Heden, Hemelvaartsdag 25 mei 2017, deze mooie boswandeling gelopen vanuit het bungalowpark 't Grote Zand.

Prachtig!

Carin Roelands, 26-12-2016

Prachtige route in een deel van Drenthe wat wij wat minder goed kennen. Complimenten!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info