Groene Wissel 241: Klarenbeek

De Klarenbeek en het Appense Bos

Groene Wissel Klarenbeek
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Klarenbeek

 • Startadres:

  station Klarenbeek
  Hoofdweg
  7382 BH Voorst

 • Coördinaten:

  52°10’41” N   6°5’3” E

Het deel van de route langs de Klarenbeek komt over prachtige bos- en graspaden. Andere wandelroutes komen hier niet over. Des te beter voor de Groene Wisselwandelaars, want zij genieten dan extra van de rust langs dit prachtige beekje. Voordat u daar bent wandelt u eerst over een paar land- en asfaltwegen naar de horeca van Klarenbeek. Na het beektraject kuiert u veelal over ongebaande, superstille, grassige en zelfs mospaden door het sfeervolle bos van Landgoed Beekzicht en het Appense bos. Door de sfeervolle bossen van het rustieke Landgoed De Poll, over een enkel stuk asfaltweg en een rustige landweg wandelt u weer naar het station. Een heerlijke en vooral afwisselende wandeling!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mooi en afwisselend

Erik B, 19-03-2021

Mooie, afwisselende wandeling! Het begin is even doorbijten. De eerste zandweg is prima maar vooral het stuk over de Elsbosweg moet je heel snel vergeten, een wat drukkere weg waar je continue op auto's moet letten. Vanaf het dorpje Klarenbeek wordt de wandeling een stuk leuker met mooie lanen, veel smalle paden en een stuk langs en over de beek. Het gedeelte van het Appense bos is een mooi (vochtig) oud bos. Een aantal reviews bij deze wandeling maakt melding van continue geluid van wegen, ik vond dat enorm meevallen. Alleen op ¾ van de wandeling, wanneer je in de buurt van de N345 komt, is het duidelijk te horen. De rest van de wandeling is lekker stil. Daarbij moet ik wel zeggen dat wij deze wandeling op een donderdagochtend hebben gelopen, misschien is het in het weekend anders. Parkeren ging heel makkelijk bij station Klarenbeek, er is daar een ruim P+R terrein.

Prima

Roeland Oudejans-Albers, 25-04-2019

Afgelopen week de route gelopen. De beschrijving klopt nog. Er zit inmiddels een nieuwe horeca gelegenheid op de plek waar de vorige schrijver het over had.

Afwisselend

Peter, 25-11-2017

Een leuke afwisselende wandeling met een wat moeizaam begin. De horeca in Klarenbeek is failliet, maar de bakker een paar huizen verder heeft ook warme koffie. Ik vond de wandeling niet stil. De drukke weg aan de noordkant was de hele wandeling hoorbaar. En de trein rijdt toch echt om het halfuur!!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Pijnappel

hoofdweg 55

7382 BE Klarenbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info