Groene Wissel 63: Krabbendijke

Zeeuwse dijken en wateren

Groene Wissel Krabbendijke
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Krabbendijke

 • Startadres:

  station Krabbendijke
  Spoorlaan 7
  4413 AS Krabbendijke

 • Coördinaten:

  51°25’58” N   4°7’3” E

Over zeer rustige binnendoor asfaltweggetjes en dito dijken steek u bij elkaar tweemaal dit smalste stukje van het Zeeuwse schiereiland Zuid-Beveland over. Langs de Westerschelde kuiert u langs het imposante natuurgebied 'Platen van Valkenisse'. Met laag water komen hier enorme zandplaten droog te liggen waarop dan regelmatig zeehonden rusten. Na de oversteek naar de Oosterschelde wandelt u daar over een grasdijk een flink stuk langs. Met dat oversteken komt u regelmatig langs boomgaarden, dus in het voorjaar wordt het genieten van de bloesem. De route gaat voor een flink deel over verharde paden en wegen, dit zijn autoluwe wegen en fietspaden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Duidelijke beschrijving

Corrie Muys, 03-03-2019

Gisteren met een groepje wandelaars deze bijzondere route gelopen. Binnen 10 minuten kom je langs de plaatselijke bakker die prima koffie ( en lekker gebak ) heeft. Aan het eind van de wandeling, in de loop van de middag, is 'Stations Koffie Huis-Perron 3' geopend. Juist deze week heeft de NS laten weten dat er op station Krabbendijke een toilet komt. Doordat het vloed was geen zeehonden gespot. Uiteindelijk werd de zon verdreven door miezerregen waardoor het zicht beperkt werd. Ondanks dit alles toch een mooie wandeling.

Route is weer prima te volgen

Henk Roelofs (Oss), 06-09-2015

Paar weken geleden gewandeld, 27 aug. Prima gewandeld. Nieuwe route is prima te volgen. Eventueel kun je het beginstukje dijk/fietspad van de westerschelde wel wandelen. Je ziet vanzelf wanneer je via de fietsroute er weer af moet en op het weggetje langs de dijk weer moet wandelen. Helaas geen zeehonden gezien.

Afgesloten bomendijken

Bart van der Schagt, 21-08-2015

Vanwege het afsluiten van een paar fraaie bomendijken :-( heb ik de route moeten verleggen. De routebeschrijving is weer helemaal up-to-date.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info