Groene Wissel 406: Kwadendamme

Dijken in de Zak

Groene Wissel Kwadendamme
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Kwadendamme

 • Startadres:

  bushalte Dorp, Kwadendamme
  Siguitsdijk
  Kwadendamme

 • Coördinaten:

  51°25’56” N   3°52’45” E

Bijna onafgebroken over de vele dijken die de Zak van Zuid-Beveland rijk is maakt u een zeer afwisselende wandeling. Onderweg valt er veel te zien en te beleven: een oude kreek, enkele bloemendijken, vele enorme boomgaarden (waar u ook even doorheen kuiert), Berkenhof's Tropical Zoo (een stukje jungle in een enorme kas, met horeca), prachtige wandelpaden langs het museum (stoom)spoorlijntje Goes-Borsele (met een stationnetje waar u over het perron loopt) en de zeedijk langs de Westerschelde. Ongeveer de helft van die dijken zijn autoluw, de andere helft zijn heerlijke grasdijken. Halverwege is er in Hoedekenskerke horeca: De Buffer van de museumspoorlijn en atelier/pleisterplaats Boerhaave.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Esther Van Ham / afstand

Bart van der Schagt, 23-01-2018

Esther, waarmee heb je die afstand gemeten? Smartphones en stappentellers zijn doorgaans zeer onzuiver. Een outdoor gps-ontvanger zoals ik die gebruik heeft maar een hele kleine afwijking. De afstand van deze route is echt 17 km.

Aantal km

Esther Van Ham, 23-01-2018

Prachtige wandeling en beschrijving klopt helemaal. Ik heb alleen 14,5 km opgemeten en niet 17 km.

Koffie/Thee met Taart

Diana de koeijer, 31-08-2017

Beste Lezers, Vorige week hadden wij 2 gezellige wandelaars op visite in onze lifestyle winkel waar wij ook eigengemaakte taarten serveren naast een lekker bakje koffie of thee. Ze genoten van de route. Maar vonden het jammer dat er niets op de route was waar ze iets konden drinken. Per toeval maakten ze een kleine omweg in de route omdat ze de katholieke kerk van Kwadendamme van dichterbij wilde zien. En ja daar tegenover zitten wij in de oude meisjes school. We hebben gezellig gepraat met de wandelaars en ik heb het gesprek afgerond met de belofte andere wandelaars op ons te attenderen. Bij deze mocht u onderweg willen genieten van een kleine pitstop met een heerlijk stukje taart of zomaar een kijkje in ons historische pand willen nemen dan zien wij u uiteraard graag bij Villa Viva. www. villavivazeeland.nl. Tevens kunt u bij ons ook terecht voor een sanitaire stop. Fijne wandelroute voor u en wie weet tot bij Villa Viva. Wij zijn open op Woensdag, Donderdag, Vrijdag 10.00 tot 17.00uur En zaterdag 10.00uur tot 16.00uur groetjes Erna en Diana

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info