Groene Wissel 508: Leek

Groninger Westerkwartier, route 3

Groene Wissel Leek
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Leek

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Leek
  Oosterheerdtstraat
  Leek

 • Coördinaten:

  53°9’50” N   6°23’20” E

Met deze afwisselende wandeling maakt u kennis met drie karakteristieke eigenschappen van het Groninger Westerkwartier: prachtige landgoederen, het intieme coulisselandschap en de uitgestrekte polders. Door de landgoederen oud Kloostergoed Natuurschoon en Nienoord kuiert u over vele onverharde wandelpaden, door het coulisselandschap over doorgaans rustige asfaltwegjes en het deel door de polders over fietspaden. Landgoed Nienoord is een familielandgoedpark waar u de Borg Nienoord en Museum Nienoord kunt bezoeken. Een bijzondere attractie is de landgoedsmalspoorlijn met heuse stoomlocomotieven, u kunt er een ritje maken. Tijdens het vakantieseizoen en mooie weekenden kan het in dit landgoed druk zijn, volledige rust gaat u ervaren met de afsluitende wandeling door het naast het landgoed gelegen sfeervolle Sterrebos. Daarna kuiert u over prachtige landwegen naar de bushalte.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie nieuwjaarswandeling

Anko en Mien, 01-01-2015

Op nieuwjaarsdag meteen de oliebollen er maar weer afgewandeld door deze mooie groene wissel te wandelen. Op bekend terrein en dat maakt soms dat je denkt dat je het weet en dan, hoe stom ook, fout loopt. Ondanks de bekendheid van de omgeving toch weer enkele nieuwe paadjes leren kennen. Ook in deze periode is de omgeving mooi. Vooral het eerste en laatste gedeelte is echt de moeite waard! Het tussengedeelte is erg open, vooral in dit seizoen, maar ook zeker het bewandelen waard. Bart, je hebt er een leuke route van gemaakt. Onze complimenten! Kortom: een prachtig begin in het nieuwe jaar!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info