Groene Wissel 15: Leiden

Geesten en Landgoederen

Groene Wissel Leiden
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Leiden

 • Startadres:

  station Leiden
  Stationsplein 3
  2312 AJ Leiden

 • Coördinaten:

  52°10’0” N   4°28’52” E

Wandeling door het Leidse Hout en landgoed Oud-Poelgeest en via Warmond naar landgoed Huys te Warmont. Langs een Kerkruïne en om de Klinkenbergerplas via Oegstgeest terug naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op TG de Boer

Stefan Horn, 21-07-2020

Bedankt voor je reactie. De tekst van de routebeschrijving is aangepast.

Prachtig afwisselende wandeling

TG de Boer, 20-07-2020

gisteren met prachtig zomerweer deze wandeling gelopen en gelukkig was er veel schaduw door boomrijke gebieden. Fraaie afwisseling tussen groen en bebouwde kom. Ik denk dat na de uitgang van het park Huys Warmont de route waar wordt aangegeven 'weg oversteken en aan de overkant links af het fietspad volgen' beter kan worden aangepast omdat aan de Huys Warmont-kant een fraai wandelpad en verderop bestrate stoep loopt tot het monument 40-45 en verder. Niets loopt zo vervelend als fietsers je constant hinderlijk van achterop benaderen.

Leuke middag gehad.

Eric Claasen, 28-04-2019

Leuke wandeling met (voor de randstad) erg veel groen. Je loopt wat door de drukte maar dat was vooraf duidelijk. Wat een mooi plekjes heb je toch in de 'drukke' randstad. Aanrader voor een leuke middag. We zijn met de auto naar 'de grote plas' gereden (ruime parkeer mogelijkheden) en hebben de wandeling vanaf daar rondgemaakt). Met wat extra ommetjes erbij werd het bij ons 19 km. Tip: loop na het leuke parkje in Warmond (voor het 40-45 monument) niet over het (drukke) fietspad; aan de andere kant van de weg is een prima stoep.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info