Groene Wissel 572: Maarn

Pannenkoekroute Helenaheuvel

Groene Wissel Maarn
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Maarn

 • Startadres:

  station Maarn
  Tuindorpweg 57A
  3951 BE Maarn

 • Coördinaten:

  52°3’51” N   5°22’14” E

Na het schattige raadhuisje van Maarn kuiert u door de prachtige, zeer afwisselende bossen van Landgoed Huis te Maarn (beter bekend als de Kaapse Bossen) naar Châlet Helenaheuvel. Vanaf het ruime, hooggelegen terras geniet u van het spectaculaire uitzicht over een heideveld en een kleine zandverstuiving. De moeite waard daar even naar toe te lopen. Met de terugweg komt u langs de hoge uitkijktoren 'De Kaap'. Niet alleen de beklimming daarvan maar ook het uitzicht over een groot deel van de provincie Utrecht is adembenemend. Het laatste stukje komt u door een deel van landgoed Maarsbergen met daarin een romantische bosvijver en een enkel bruggetje. Daarna stapt u weer vlot in de trein.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wat een natuurpracht!

L. Mieras, 13-05-2020

Vandaag deze goed beschreven route met een vriendin gelopen. De wandeling biedt veel afwisseling en genoeg bankjes op mooie plekjes om tussendoor te pauzeren. Jammer dat Helenaheuvel was gesloten i.v.m. corona, anders was dit een prachtige locatie om een pannenkoek te eten! Zeker een aanrader!

Duidelijk

Leontien, 06-05-2017

Vandaag deze wandeling voor het eerst gelopen. Ik las al lovende reacties over de duidelijke omschrijvingen, en daar kan ik me volledig bij aansluiten. Alles is prima omschreven, waardoor je gewoon heerlijk kunt wandelen zonder zoeken. En onderweg heerlijk gegeten, aanrader!

Winterwandeling

Dennis, 14-02-2017

Beste wandelaars, Afgelopen zondag 12 februari deze route gelopen in een dikke laag sneeuw. Zelfs met sneeuw foutloos gelopen. De tekst was zo duidelijk met herkenningspunten waarbij we foutloos de route uitliepen. Een aanrader voor korte wandelingen als je van veel bos houdt. Halverwege een restaurant midden in het bos. Hierna de toren 'Kaap' is leuke beklimming. Groeten, Dennis

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theehuis en restaurant Chalet Helenaheuvel

St. Helenalaan 2

3941 EH Doorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info